18. prosince 2017 • 10:13

Kozel se zastal Šilhavého: Ve Slavii se problém vždy hodí na trenéra

Autor: md
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nechybělo mnoho a Luboš Kozel se stal loni v září po vyhazovu Dušana Uhrina mladšího novým trenérem Slavie. Místo něho se však týmu ujal Jaroslav Šilhavý, který mužstvo dovedl k titulu. O půl roku později, po sérii špatných výsledků v lize a evropských pohárech, se však mluví o jeho odvolání. „Ve Slavii se vždycky problém hodí na trenéra,“ mrzí Kozla. 



Stačilo málo a na vratké židli v Edenu dnes neseděl Jaroslav Šilhavý , ale jiný bývalý kouč pražské Dukly Luboš Kozel. Tehdejší námluvy se slávistickým managementem však zhatil únik důvěrných informací ohledně výše platu (hovořilo se o částce 400 000 korun měsíčně).

Kozel se po čase ujal trénování reprezentace do 19 let a svého kroku nelituje. Především proto, že se půl roku po zisku mistrovského titulu mluví o odvolání kouče Šilhavého.

Ten nejdříve v létě nepostoupil s klubem do Ligy mistrů a měl nepřesvědčivé výsledky v pohárech i domácí soutěži, je téměř jednou nohou z Edenu pryč. „Popravdě řečeno s tímhle úplně nesouhlasím, protože si myslím, že Jarda ve Slavii odvedl vynikající práci,“ uvedl 46letý Kozel při exhibici na pražském Vyšehradě.

Každopádně jednání slávistického vedení jej nepřekvapuje. Své mínění o něm má už z dob, kdy o jeho služby měl pražský klub zájem. „Byl jsem jeden z oslovených trenérů, takže vím, jak jednání probíhala, a tahle současná situace mi jenom potvrdila, že v momentě, kdy přijde první neúspěch nebo nějaký problém, tak se to ve Slavii vždycky hodí na trenéra. Tohle je jen další důkaz, Jarda si to nezaslouží,“ prohlásil.

Potvrdilo se, že s prvním neúspěchem se vše hodí na trenéra, komentuje Kozel situaci ve Slavii
Video se připravuje ...

Když v září minulého roku řekl slávistickému šéfovi Jaroslavu Tvrdíkovi ne, dočkal se negativní reakce. „Pravděpodobně nebyl vhodným trenérem pro klub, který hraje pod tlakem a má velká očekávání,“ řekl tehdy Tvrdík poté, co už měl smlouvu s Jaroslavem Šilhavým.

O rok a čtvrt později je Šilhavý, který byl po mistrovském titulu veleben jako legenda, v Edenu na odstřel. Vaz mu pravděpodobně zlomí kombinace neuspokojivých výsledků v lize, kvůli nimž Slavia nabrala na vedoucí Plzeň propastnou ztrátu 14 bodů, a nepostup ze základní skupiny Evropské ligy, který zpečetila domácí prohra 0:1 s Astanou.

Jeho nástupcem by se měl stát dosavadní trenér Liberce Jindřich Trpišovský, který je podle informací Sportu připraven sever Čech opustit, a čeká se pouze na dohodu mezi oběma kluby.

Proti Šilhavému hraje také fakt, že nový sportovní ředitel červenobílých Jan Nezmar a trenér Trpišovský mají nadstandardní vztah právě ze Slovanu, kde spolu oba působili a snažili se produkovat fotbal na moderních principech. A o tom momentálně sní i Tvrdík a spol.

„Myslím si, že v koncepci a nastavení velkých klubů by sportovní ředitel být určitě měl. Určuje směr a filozofii klubu, a protože trenéři se mění častěji, tak by tam vždycky měl být někdo, kdo nastaví linii, po které by se měl klub dlouhodobě ubírat. Bez ohledu na to, kdo ho v dané chvíli trénuje,“ pochválil Kozel angažování Nezmara.

TOP 5 gólů Slavie: Když Hušbauer přihrává a Škoda střílí
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Ostrava 2:1. Rozhodl Frydrych, trefil se na obě strany
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud