19. prosince 2017 • 09:45

Paixao potkal Néstora. Kanonýr po krachu ve Spartě v Polsku září

Autor: md
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden v české lize už přes dva roky nepůsobí a válí v Polsku, druhý dál bojuje o svou šanci v nabitém kádru Sparty. Útočník Lechie Gdaňsk Marco Paixao a ofenzivní záložník Néstor Albiach spolu kamarádí už dlouho, jejich přátelství nenarušilo ani nepodařené Paixaovo angažmá na Letné a následný odchod z Česka. O víkendu zkušený forvard navštívil svého španělského parťáka ve Valencii, kde Néstor tráví Vánoce.



Cizinci drží pospolu. To je přirozený jev ve všech fotbalových kabinách napříč Evropou. Ve Spartě se sice nepotkali, jelikož Paixao ze Sparty odešel v lednu 2016 a Néstor přestoupil na Letnou z Dukly o rok později, ale spojuje je přátelství, které vzniklo během společného působení v české lize.

Už když začal portugalský útočník působit v české lize, při první možné příležitosti odletěl se svým kamáradem hrajícím v nedaleké Dukle do Valencie.  To se psalo září 2015.

Od té chvíle už uběhly víc než dva roky a všechno je v jejich kariérách jinak. Zatímco Paixao na Letné odehrál v soutěžních zápasech pouhých 209 minut, než se vrátil do Polska, kde se mu opět začalo dařit,

Néstor letos v lednu přestoupil právě do Sparty, kde ho výrazně sužují zranění. Stejně začal i Paixaův comeback v polské lize, na jaře 2016 v tamní lize odehrál za Lechii Gdaňsk pouhých 169 minut, tedy dokonce ještě méně než ve Spartě. 

Pak se ale všechno zlomilo a Paixao znovu střílí góly jako na běžícím pásu. V minulé sezoně se stal v polské Ekstraklase s 18 góly společně s Marcinem Robakem z Lechu Poznaň dokonce nejlepším střelcem celé soutěže.

"Jen to ukazuje, že nemožné neexistuje,"prohlásil v květnu, když v rozmezí tří kol vstřelil dva hattricky. 

Marco Paixao v dresu Lechie Gdaňsk

Sezona 2016/2017 36 zápasů/19 branek
Sezona 2017/2018 21 zápasů/13 branek

 

I v tomto ročníku prožívá Paixao v osobních statistkách velmi povedené období. Po podzimu má na kontě 13 vstřelených gólů, ale jeho týmu se příliš nedaří. Lechia Gdaňsk je se ziskem 25 bodů až na 11. místě.

Oproti tomu Néstor nebyl stále po svém přestupu, hlavně kvůli zraněním, schopen naplnit svůj potenciál. Na podzim odehrál ve Spartě pouhých 207 minut, v nichž nezaznamenal žádnou branku. 





Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud