19. prosince 2017 • 10:43

Kučera v Baníku zůstane. Zájem o Laštůvku závisí na pohybech ve Slavii

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pouhé dvě výhry, jedenáct bodů a průběžná patnáctá příčka. Baník neprožil podzim, o němž by si na počkání vyprávěly další generace ostravských fanoušků. A rozhodně ne takový, jaký si po letním návratu mezi tuzemskou elitu představoval. I proto se trenér Radim Kučera ocitl na pořádně žhavé židli. Podle informací Sportu však k třesku nedojde, Kučera totiž dostal důvěru i pro jarní část sezony. A Baník se začíná poohlížet po posilách. Tou hlavní by mohl být gólman Jan Laštůvka.



Nečekalo se, že Ostrava okamžitě po postupu vezme čelo ligy útokem. Vystoupení Slezanů na podzim však vedení klubu rozhodně nemohlo hodnotit pozitivně. I proto byla reálně ve hře rošáda na trenérském postu. Ta ale s největší pravděpodobností nenastane. „Trenér Kučera dostal důvěru pro zbytek sezony,“ potvrdil zdroj detailně obeznámený s děním v Baníku.

Majitel klubu Václav Brabec přitom měl pořádně dlouhý seznam potenciálních kandidátů. Údajně čítal až dvacet jmen. Figurovali na něm mimo jiné Radek Látal, Martin Svědík, Jozef Weber, Jozef Vukušič, Roman Nádvorník či Jiří Neček. Nikdo z nich ale Baník do jarního boje o záchranu nepovede. Tahle úloha připadne Kučerovi. A to ze dvou hlavních důvodů.

Zaprvé: Ačkoli Baník výsledkově nezářil, odehrál na podzim spoustu solidních zápasů. Nelze říct, že by herně propadl. V klubu jsou navíc údajně velice spokojení s úrovní tréninků, které Kučera mužstvu ordinuje.

TOP 5 gólů Baníku: Hlavička navrátilce Baroše a třikrát Hrubý
Video se připravuje ...

Zadruhé: Vazba na Milana Baroše . Slavný útočník má ke Kučerovi velice blízko, i proto osobně lobboval za to, aby ve funkci pokračoval. Slova kapitána a velkého ostravského srdcaře mají v klubu obrovskou váhu, i on výrazně napomohl tomu, že ke změně na trenérském můstku nedošlo.

S vědomím, že má otázku kouče vyjasněnou, se nyní Baník může zaměřit na posílení kádru. Majitel Brabec vyhlásil, že je připraven zainvestovat do výrazného vylepšení hráčského materiálu. Prioritou číslo jedna je pro Slezany brankářský post.

Baník si vytipoval trojici Jan Laštůvka, Milan Heča a Viktor Budínský. V kurzu je především Laštůvka, tady se ovšem čeká, jak dopadnou námluvy trenéra Jindřicha Trpišovského se Slavií. „Situace je nastavená tak, že pokud se Trpišovský v Edenu dohodne, vezme si s sebou z Liberce brankáře Ondřeje Koláře. V tom případě by byl Laštůvka k dispozici,“ informuje zdroj Sportu.

O Laštůvku by se ale strhl lítý boj, se zájmem by totiž téměř určitě přispěchala Karviná, ve které zkušený gólman před odchodem k sešívaným působil. Vyloučeno navíc není, že je i v hledáčku dalších prvoligových klubů. I proto má Baník připravené další varianty, které zosobňují opora Slovácka Heča a Budínský, jenž do konce sezony hostuje ze Sparty v Bohemians. Tam ale plní pouze roli dvojky za Tomášem Fryštákem.

Do pole Baník dlouhodobě avizuje zájem o tvořivého záložníka Martina Filla, ve hře je i příchod talentovaného Marka Havlíka ze Slovácka.

Lze očekávat, že v Ostravě bude i přes vyřešení trenérské otázky pořádně rušná zima.

Potvrdilo se, že s prvním neúspěchem se vše hodí na trenéra, komentuje Kozel situaci ve Slavii
Video se připravuje ...

TOP 5 gólů Slavie: Když Hušbauer přihrává a Škoda střílí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud