22. prosince 2017 • 12:29

Trpišovský slíbil Slavii aktivní fotbal. Kšiltovku bych si rád nechal, řekl

Autor: iSport.cz, pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před Jindřichem Trpišovským stojí velká výzva. Dosavadní trenér Liberce převzal ambiciózní Slavii. „Ještě před pěti lety jsem trénoval v divizi Měcholupy a dneska sedím tady. Jsou to obrovské skoky,“ popsal posun v kariéře v rozhovoru pro klubový web trenér, který slíbil hrát s úřadujícím mistrem aktivní a ofenzivní fotbal. Jak prozradil, zatím by také nerad odkládal svoji charakteristickou kšiltovku.



Jednačtyřicetiletý Trpišovský si oddechl, že jednání došla do zdárného konce. "Bylo to hodně hektické a v tuhle chvíli jsem rád, že už je všechno vyřízeno a je jasno. Je pro mě velká čest stát se součástí takového klubu. Vnímám, že jdu do nejstaršího českého klubu s ohromnou fanouškovskou základnou," řekl v prvním rozhovoru v nové roli.

Nový trenér si z Liberce přivedl i i asistenty Jaroslava Köstla, Zdeňka Houšteckého a trenéra brankářů Štěpána Koláře. Dosavadní realizační tým ale úplně pole nevyklidí. "Protože přicházíme zvenčí, chtěli jsme mít v týmu i lidi, kteří jsou slávisté a jsou na zdejší prostřední zvyklí. Součástí tak zůstávají třeba Standa Vlček (vedoucí mužstva) a Radek Černý (trenér brankářů)," řekl Trpišovský a řekl, že se trenérsky zapojí i bývalý kapitán Jiří Bílek, který na podzim ukončil hráčskou kariéru.

Nově jmenovaný kouč prohlásil, že si především musí zvyknout na neznámé prostředí ve Slavii, než se pustí do akce v přestupním období. V něm ale výrazné změny neočekává. "Doufám, že bude klidnější, než jsem poslední dobou zažíval. Jsem zvyklý na migrační vlny tam a zpět," zmínil Trpišovský, s jakými výraznými změnami kádru se musel potýkat v Liberci.

S čím chce začít? "V první fázi musíme navázat na to, co tady bylo, odvedl se tady obrovský kus práce. Trenéři, kteří tu byli před námi, dokázali získat titul. My musíme poznat tým a vymáčknout z hráčů maximum. Nejsem zastáncem velkých změn. Myslím, že bude záležet na tom, kteří hráči případně odejdou. Pak budeme chtít získat adekvátní náhrady," uvedl bez upřesnění konkrétních jmen.

Slavia by pod Trpišovským měla hrát aktivní, ofenzivní fotbal. "Cílem bude posunout těžiště co nejblíž k soupeřově bráně. Zjednodušeně řečeno útočit od první do poslední minuty, ať už s míčem nebo na míč, když ho mít nebudeme," specifikoval nový šéf slávistické lavičky.

Zásadní roli v příchodu Jindřicha Trpišovského hrál nový sportovní ředitel Jan Nezmar, který se na trase Liberec - Slavia přesunul před několika týdny. Trenér uznal, že Nezmar má na jeho kariéru velký vliv. "On si mě vybral do Liberce z druholigového Žižkova a dal mi neuvěřitelnou šanci. Po dvou letech v profesionálním fotbale jsem dostal možnost skočit do první ligy a do týmu, jehož prvním utkáním byla kvalifikace do evropských pohárů," prohlásil. 

Došlo i na otázku ohledně Trpišovského image: Nechá si ve Slavii svou legendární kšiltovku? "Já bych si ji určitě chtěl nechat, je to takový můj symbol. Byla i součástí jednání. Mám v plánu se o tom i radit s fanoušky," usmál se nový slávistický trenér.

TOP 5 gólů Slavie: Když Hušbauer přihrává a Škoda střílí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud