31. prosince 2017 • 05:00

Průvan ve Spartě. V ohrožení Frýdek i Mareček, řeší se zahraniční trojice

Autor: Pavel Janega, Jan Vacek, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V letenských kancelářích je před koncem roku rušno. Sparťanské vedení intenzivně shání posily, jde především o hráče na pozici "desítky", kde ukončil kariéru Tomáš Rosický. Souběžně s příchody je stejně horké i téma odchodů. Jakých hráčů by se vyklízení skříněk na Spartě mohlo týkat? Mimo jiných by mohli skončit například polaři Martin Frýdek a Lukáš Mareček.



Se zamýšlenými nákupy řeší ve Spartě i zásadní zúžení kádru. To byl další jasný cíl pro zimu. „Je jednoznačné, že musíme redukovat kádr. Tak zní hlavní přání trenéra, o kterém víme,“ prohlásil majitel klubu Daniel Křetínský.

Už předtím tento záměr veřejně deklaroval Andrea Stramaccioni. "Nechci nic potvrzovat dopředu, hráčský trh je hodně komplikovaný, nicméně má představa je osmnáct až jednadvacet hráčů pro jarní část. Osobně jsem přednesl patnáct, šestnáct hráčů, se kterými chci pracovat, o dalších budeme ještě hovořit s vedením," prohlásil v rozhovoru pro klubovou televizi po skončení podzimní části sezony, která se Spartě nepovedla.

Podle informací Sportu se intenzivně řeší ochod zahraničního tria Marc Janko, Jonathan Biabiany a Georges Mandjeck. Ani jedna z letních posil by v klubu ve druhé polovině sezony působit neměla.

Pokud se navíc Spartě povede doplnit střed pole o dva až tři hráče, dostanou svolení k hledání nového angažmá i Češi Martin Frýdek a Lukáš Mareček. Jejich budoucnost v klubu je podmíněna právě potenciálními zimními nákupy.

V kuloárech se pak hovoří o tom, že by na hostování v rámci ligy mohli zamířit mladíci Lukáš Juliš a Zinedin Mustedanagič. Ten na podzim působil v Dukle, po skončení první poloviny sezony se ovšem na Letnou vrátil.

Mluví se i o dalších jménech. Sparta získala do své mládežnické struktury talentovaného gólmana Martina Janáčka z Českých Budějovic,
kterého mimo jiné vezme na herní soustředění. Posily pro první tým bude dál hledat na Balkáně, především pak v Chorvatsku.

Z hostování v Liberci se na Letnou vrátil zkušený záložník Lukáš Vácha,
z Dukly pak mladý univerzál Zinedin Mustedanagič. Existuje předpoklad, že se z Julisky bude na Spartu vracet i stoper Mario Holek.

Spartu naopak může opustit Vjačeslav Karavajev, který by nejraději zamířil zpět do ruské ligy. Jeho přestup do Lokomotivu Moskva v létě padl na poslední chvíli.

Kouč Liberce David Holoubek i Teplice mají zájem o hostování Lukáše Juliše, jenž na podzim nastupoval za juniorku. Otazník visí nad veterány Davidem Lafatou a Michalem Kadlecem. Prvního jmenovaného vábí České Budějovice a Petr Rada do Jablonce. Kadlec by se teoreticky mohl vrátit na Slovácko.

MOŽNÉ PŘÍCHODY DO SPARTY
Josip Mišič (23 let)
Post: záložník, klub: Rijeka. Bilance v sezoně: 30 zápasů/3 góly
Guélor Kanga (27)  
Post: záložník, klub: Crvena Zvezda Bělehrad. Bilance v sezoně: 26 zápasů/5 gólů 
Ahmed Hamdy (19) 
Post: záložník, klub: Al Ahly. Bilance v sezoně: 2 zápasy/1 gól 
MOŽNÉ ODCHODY
Martin Frýdek (25)
Post: záložník, bilance v sezoně: 12 zápasů/1 gól
Kam by mohl jít: Německo, Liberec
Lukáš Mareček (27)
Post: záložník, bilance v sezoně: 16 zápasů/0 gólů
Kam by mohl jít: Brno, Liberec
Georges Mandjeck (29)
Post: záložník, bilance v sezoně: 13 zápasů/0 gólů
Kam by mohl jít: Itálie, Turecko
Jonathan Biabiany (29)
Post: křídlo. Bilance v sezoně: 15 zápasů/0 gólů
Kam by mohl jít: návrat z hostování do Interu Milán
Marc Janko (34)
Post: útočník, bilance v sezoně: 8 zápasů/2 góly 
Kam by mohl jít: Rakousko

Cítím, že už bych neměl spoluhráčům co nabídnout, odůvodnil Rosický konec kariéry
Video se připravuje ...

TOP 5 gólů Sparty: Šuralův přímák, Kadlec se nebál srážky a Rosického pohádka
Video se připravuje ...

Poslední gól! Tomáš Rosický se prosadil doma proti Karviné
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud