3. ledna 2018 • 11:45

Slavia zahájí přípravu bez Altintopa či Rotaně. Šanci má Mingazov i mladíci

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zimní příprava Slavie začne bez tří zkušených fotbalistů. Ruslan Rotaň, Halil Altintop i Dušan Švento dostali svolení od úřadujícího mistra hledat si nové angažmá. Šanci dostanou mladíci Pavel Bucha nebo Jan Vejvar, slávistický dres může znovu navléknout Ruslan Mingazov, který se vrací z hostování v Mladé Boleslavi.



Slávisté zůstanou v domácích podmínkách jen krátce, ve středu odpoledne absolvují první trénink pod Jindřichem Trpišovským a v pátek už zamíří na soustředění do Španělska. Ani jedno z toho už se nebude týkat Ruslana Rotaně a Halila Altintopa, dvou zahraničních hráčů, kteří Slavii posílili v létě, ale nenaplnili očekávání.

Oba si můžou hledat nové angažmá, stejně jako Dušan Švento. Slovenského reprezentanta po návratu do Slavie v létě 2016 limitovaly vleklé zdravotní problémy, v aktuální sezoně odehrál jen 48 ligových minut.

"Všichni tři hráči mají svolení hledat si angažmá a jedná se o jejich konci v klubu," uvedl pro klubové internetové stránky tiskový mluvčí Slavie Michal Býček.

Šanci ve Slavii dostane Ruslan Mingazov, který strávil podzim na hostování v Mladé Boleslavi. To jiný zapůjčený hráč, útočník Stanislav Tecl , bude i na jaře oblékat jablonecký dres. 

"Byli jsme s trenérem Trpišovským v kontaktu během svátků. Domluvili jsme se, že to takhle pro mě bude lepší," řekl 27letý střelec. "Je velké pozitivum, že Tecl zůstal. Měli jsme trochu obavy, aby se nevrátil do Slavie," pochvaloval si staronový kouč Jablonce Petr Rada.

Na španělské soustředění odcestují i mladíci Pavel Bucha a Jan Vejvar, kteří ochutnali atmosféru A týmu v přátelském utkání s Craiovou, Vojta Mareš a Václav Pardubský, kteří hostovali ve Viktorii Žižkov, a teprve šestnáctiletý gólman Jakub Markovič.

Sešívaní zahájí přípravu bez Simona Deliho, Michaela Ngadea a Dannyho, všichni tři se ale k týmu ještě před začátkem španělského soustředění připojí.

Vše o SK Slavia Praha čtěte ZDE>>>

Lukáš Došek: Šilhavý skončil, protože nesplnil cíle soudruhů z velké říše
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud