5. ledna 2018 • 11:45

Plzeň startuje přípravu. Lídra čekají silní soupeři, utká se i s Basilejí

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pátek dopoledne se fotbalisté Viktorie Plzeň sešli k prvnímu společnému tréninku v roce 2018. Na hřišti v Luční ulici se připravoval kompletní kádr včetně posily do útoku z Olomouce Tomáše Chorého. Naopak chyběli zraněný Lukáš Hejda a nemocný Radim Řezník, s týmem už není Jakub Řezníček, který zamířil opačným směrem na hostování. Viktorii před zahájením druhé poloviny sezony čekají i velmi zajímaví soupeři, se kterými se Západočeši utkají v rámci přípravy.



Plzeň má na startu zimní přípravy k dispozici 26 hráčů. Pavel Vrba neměl po úspěšném podzimu důvod cokoliv měnit. Jedinou větší novinkou je příchod vysokého forvarda Tomáše Chorého z Olomouce, naopak na Hanou šel hostovat Jakub Řezníček.

Nikdo další z týmu zatím neodešel, na trávníku kroužili vyjma dlouhodobě zraněného Jana Baránka všichni fotbalisté. Včetně Andrease Ivanschitze nebo Jana Kovaříka, u nichž se spekuluje o možném odchodu.

Plán plzeňské přípravy
7.1. 10.30 Plzeň – Ústí nad Orlicí
10.1. 17.00 Plzeň – Domažlice
13.1. 14.00 Plzeň – Sokolov
15.1. Odlet na soustředění – Marbella (Španělsko)
17.1. Plzeň – Basilej
20.1. Plzeň – Red Bull Salcburk
24.1. Plzeň – Šanghaj Šen-Chua
25.1. Návrat ze soustředění
28.1. utkání v rámci projektu Kopeme za fotbal
30.1. Odlet na soustředění - Benidorm (Španělsko)
1.2. Plzeň – Legia Varšava
4.2. Plzeň – SV Ried
7.2. Plzeň – bude upřesněno
8.2. Návrat ze soustředění

Plzeň absolvuje první blok přípravy v domácích podmínkách, kde začnou hráči nabíráním fyzické kondice. Jako tradičně mají v plánu tři přípravné duely s týmy z nižších soutěží (Ústí nad Orlicí, Domažlice, Sokolov).

Už 15. ledna odlétá tým na první kondiční soustředění do španělské Marbelly. Tam čekají Viktorii zápasy proti velmi atraktivním soupeřům – lídr české ligy změří síly nejprve s Basilejí, švýcarským osmifinalistou Ligy mistrů, kde působí čeští reprezentanti Tomáš Vaclík a Marek Suchý.

Následuje Red Bull Salcburk, druhý tým rakouské ligy. Na závěr prvního bloku v zahraničí přijde na řadu soupeř z Číny Šanghaj Šen-Chua. V kádru týmu z čínské Superligy figuroval i argentinský útočník Carlos Tévez. Jeden z nejlépe placených fotbalistů světa tam ale už působení ukončil.

„Jsou to kvalitní soupeři. Je lepší hrát s takovými týmy, tam se ukáže naše kvalita. Já s tím problém určitě nemám, proto i k tomu vedení tak přistoupilo, že domluvilo takové zápasy,“ uvedl k programu přípravy kapitán Roman Hubník.

Vrba: Máme hráče, kteří do Plzně patří. Nakupovat víc je zbytečné
Video se připravuje ...

Plzeň před vstupem do ostrého jara absolvuje také ještě druhé soustředění zaměřené víc na herní činnosti. 30. ledna odlétají Západočeši znovu do Španělska, tentokrát do Benidormu. Tam sehrají další tři přípravná utkání, potvrzení soupeři jsou zatím Legia Varšava a SV Ried.

Plzeň zahájí jaro prvním duelem play off Evropské ligy, 15. února se představí na hřišti Partizanu Bělehrad. Ligu startuje o dva dny později v Olomouci.

Kádr Viktorie Plzeň pro zimní přípravu 2018

Brankáři: Matúš Kozáčik, Aleš Hruška, Dominik Sváček, Jakub Šiman
Obránci: Milan Havel, Lukáš Hejda, Tomáš Hájek, Radim Řezník, Roman Hubník, Jan Baránek, David Limberský, Jiří Piroch.
Záložníci: Martin Zeman, Jan Kovařík, Aleš Čermák, Václav Pilař, Milan Petržela, Jan Kopic, Tomáš Hořava, Patrik Hrošovský, Andreas Ivanschitz, Daniel Kolář, Diego Živulič.
Útočníci: Michael Krmenčík, Marek Bakoš, Tomáš Chorý.

Příchody: Tomáš Chorý (Olomouc), Jiří Piroch (návrat z hostování Pardubice).
Odchody: Jakub Řezníček (hostování Olomouc), Filip Vacovský (připravuje se se Sokolovem)

Kolář: Spartu a Slavii neřeším, ale jsem zvědavý, koho zajímavého zase přivedou
Video se připravuje ...

Hubník: Liga mistrů je pro celý klub obrovská motivace
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud