Jonáš Bartoš
7. ledna 2018 • 13:50

Chorý poprvé za Plzeň: Je krásné si to ťuknout s Limberským a Petrželou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé navlékl dres Viktorie Plzeň a vydal se v něm bojovat na hřiště. Tomáš Chorý, zimní posila z Olomouce, nastoupil do prvního poločasu v úvodní přípravě proti Ústí nad Orlicí. Jak mu to na hřišti v Luční ulici šlo? Slibné šance nevyužil, v dalších zápasech tohle potřebuje zlepšit. Naopak znovu byl při chuti Michael Krmenčík – plzeňská útočná jednička při výhře 3:0 jeden gól dala, na jeden nahrála a navíc trefila tyčku.



Plzeň si před ostrým startem sezony (play off Evropské ligy s Partizanem Bělehrad) naplánovala vysokou porci jedenácti přípravných duelů. Úvodní zápas odehrála v sobotu na domácím hřišti proti třetiligovému Ústí nad Orlicí.

Favorit neměl větší problémy, i když soupeř v prvním poločase několikrát sympaticky zazlobil, Viktoria zvítězila 3:0. V úvodní jedenáctce se představil i Tomáš Chorý, zimní posila z Olomouce. „O mém přestupu se mluvilo asi tři měsíce zpátky, akorát to nebylo potvrzené. Asi každý to tušil. Jsem strašně šťastný, že to tak dopadlo, jsem v plzeňském kádru a patřím mezi hráče, jako jsou Bakoš, Kolář a další,“ pochvaloval si mladý útočník.

V úvodní partii za ligového lídra se Chorý neprosadil. „Hrál jsem s Bakym na hrotu, měl jsem tam jednu, dvě tutovky. Nedal jsem, bohužel, mohl jsem to okořenit gólíčkem,“ mrzelo ho. „Ale hrát s Petrželou, Limberským a ťuknout si to s nimi je krásné. Je to nepopsatelný pocit. Já jsem šťastný, že jsem ve Viktorce a doufám, že se mi bude dařit,“ dodal skromně vytáhlý forvard.

Chorý v Plzni čelí velké konkurenci. „Vím, že jsou to top útočníci. Nechci se s nimi rvát o místo, jsme jeden klub, jedna rodina. Potáhneme za jeden provaz v lize i Evropské lize. Nebudeme se rvát o to, kdo bude jednička, kdo dvojka, kdo trojka. I když Michael Krmenčík teď jednička určitě bude,“ uvědomoval si.

Neřeším, kdo bude útočníkem číslo jedna. Hlavní je, abychom společně táhli za jeden provaz, říká Tomáš Chorý
Video se připravuje ...

Po přestávce přepustil své místo Michaelu Krmenčíkovi. Nejlepší podzimní střelec HET ligy neztratil chuť ani po zimní pauze – naservíroval gól do prázdné Kolářovi, pak zvýšil na konečných 3:0 a v závěru ještě prudkou střelou trefil tyčku.

„Pro něho je to změna, musí si trošku zvyknout na jiný způsob hry. My očekáváme, že bude střelec a bude se prosazovat víc ve velkém vápně, než dneska. Předpoklady má, proto jsme ho brali,“ hodnotil posilu plzeňský kouč Pavel Vrba .

Srovnávat své dva útočníky příliš nechce. „Naše převaha byla ve druhém poločase větší. Taková mužstva už kolem šedesáté, šedesáté páté minuty nejsou tak důsledná v obraně, ale to je zákon. Takže tohle hodnotit je hodně složité,“ dodal Vrba.

Chorý si ohromně váží toho, že v Plzni dostane šanci. „Beru to jako největší posun v mé kariéře. Viktoria je nejlepší klub v České republice. Jsem moc šťastný, že jsem tady,“ popisoval své pocity. „Nevím, co jsem měl na stole, ale co jsem dostal konkrétně, tak to byla Viktoria Plzeň. Vůbec jsem neváhal, byl jsem rád, že taková nabídka přišla a hned jsem na ni kývnul. Když v České republice jdete ze Sigmy Olomouc, z Jihlavy nebo odjinud, chcete se posunout výš. Cílem každého fotbalisty je dostat se do zahraničí nebo přestoupit do nějakého top klubu jako je Viktoria Plzeň. Jsem šťastný, že jsem ten krok udělal právě sem do Viktorky.“

Rozhovor s Tomášem Chorým čtěte v pondělním Sportu

Tomáš Chorý má za sebou první start v dresu Viktorie
Tomáš Chorý má za sebou první start v dresu Viktorie

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud