9. ledna 2018 • 04:59

Stanciu do Sparty? Potřebujeme za něj peníze, přiznal kouč Anderlechtu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příchod Nicolaeho Stanciua z Anderlechtu do Sparty stále ještě není definitivní, nicméně zájem na něm mají oba kluby. Teprve po jeho uzavření totiž budou moci realizovat další kádrové změny. „Předtím než začneme cokoli dělat na přestupovém trhu, musíme nejdřív prodat Stanciua. Potřebujeme peníze, které za něj dostaneme,“ přiznal bezelstně trenér belgického klubu Hein Vanhaezebrouck.



Až dnes Sparta nastoupí k prvnímu utkání zimní přípravy proti druholigovému Táborsku, představí pouze jednu novou tvář – defenzivního záložníka Jiřího Kulhánka, kterého předčasně stáhla z hostování v Liberci. Pátý tým HET ligy nicméně pracuje i na dalších posilách, přičemž číslem jedna i nadále zůstává rumunský záložník Nicolae Stanciu z Anderlechtu Brusel.

Minulý týden to přiznal nový sportovní ředitel letenského klubu Zdeněk Ščasný. „Zaměřili jsme se na něj proto, že ho dobře znám. Nejen já. Když jsme si řekli, že potřebujeme posílit střed zálohy, okamžitě jsem reagoval, že takového hráče potřebujeme. Je to střelec, má dobrou kopací techniku, může zastat dva posty, je pracovitý a také velmi slušný člověk,“ vykládal Ščasný.

Jako v každém velkém přestupu jde i zde o peníze až v první řadě. Anderlecht předloni v létě zaplatil Steaue za rumunského špílmachra 10 milionů eur, teď je jeho cena přibližně poloviční. Nebo jinak řečeno – víc než pět milionů eur, tedy 130 milionů korun, Sparta za Stanciua nedá. Ví totiž, že čas hraje pro ni, neboť Anderlecht se bez financí za nadbytečného hráče nepohne z místa.

„Předtím než začneme cokoli dělat na přestupovém trhu, musíme nejdřív prodat Stanciua. Potřebujeme peníze, které za něj dostaneme,“ přiznal o víkendu trenér „fialek“ Hein Vanhaezebrouck, pod kterým rodák z města Albia Iulia na podzim vypadl ze základní sestavy.

Hostování, nebo přestup?

Jednání, která probíhají už třetí týden, by nyní měla nabrat ještě na rychlosti, neboť včera se vrátil z dovolené zpět do pracovního procesu sportovní ředitel Anderlechtu Herman van Holsbeeck, s kterým dosud probíhala pouze omezená komunikace po telefonu. Zádrhel je nicméně i v tom, že zatímco Sparta preferuje hostování s opcí, Anderlecht trvá na přestupu.

Hráče za kulatým stolem zastupují Sascha Empacher s Anamarií Prodanovou Reghecampfovou z agentury SPOCS, jejich českou spojkou je Pavel Zíka z Global Sports. „Dopoledne jsme jednali v Bruselu, jde to správným směrem,“ řekl Zíka včera deníku Sport.

Posila pro Spartu? Chci tam pracovat se Stramaccionim, řekl StanciuFoto koláž iSport.cz

Stanciu sice momentálně dlí s Anderlechtem na soustředění ve španělské La Manze, ale pokud vše klapne, je okamžitě připraven přiletět do Prahy a zapojit se do přípravy Sparty, která ve čtvrtek odcestuje na kondiční kemp do španělského Benahavisu.

Rumunský středopolař má být první, nikoli však jedinou posilou Sparty do středu zálohy, jenž chce Ščasný přes zimu významným způsobem zkvalitnit. To bude na druhé straně samozřejmě znamenat i odchody, například návrat Georgese Mandjecka zpět na hostování do Mét je de facto už oficiální. A o místo se mohou bát třeba i Martin Frýdek a Lukáš Mareček .

„Je jasné, že když přivedeme hráče do středu zálohy, nebudeme pouštět křídla,“ podotkl k tomu bez bližšího komentáře Ščasný.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud