Jan Vacek
15. ledna 2018 • 13:50

Dúbravka do Anglie? Newcastle usiloval o hostování, Sparta odmítla

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohla to být velká přestupová bomba na trase česká liga - Premier League. Nakonec k ní ale s největší pravděpodobností nedojde. Podle informací serveru iSport.cz Newcastle usiloval o brankáře Martina Dúbravku, na Spartu poslal i oficiální nabídku na hostování za 500 tisíc eur s následou opcí. Letenský klub ji však smetl ze stolu.



Aktuálně patnáctý klub anglické ligy usiloval o Martina Dúbravku delší dobu. První kontakty mezi Newcastlem a hráčovým agentem Pavlem Zíkou ze společnosti Global Sports probíhaly už koncem minulého kalendářního roku, na začátku ledna se však jednání zadrhla.

Na vině byla skutečnost, že majitel anglického klubu Mike Ashley usilovně jedná o prodeji klubu a do té doby nechce uvolňovat významnější prostředky na posílení kádru. Manažer Rafael Benítez proto má svázané ruce.

Ačkoli se hovořilo o tom, že by Newcastle mohl za Dúbravku nabídnout až 200 milionů korun, vedení klubu se nakonec rozhodlo preferovat půlroční hostování za 500 tisíc eur (12,7 milionů korun) s následnou opcí. Za tu by v létě "Straky" přihodily 4,5 milionu eur (115 milionů korun). Tak zněla nabídka, která podle informací iSport.cz odešla do letenských kanceláří. Sparta ji ovšem nepřijala.

Dúbravka tak s největší pravděpodobností bude i na jaře oblékat rudý dres. A Newcastle musí hledat dál. Na Ostrovech se spekuluje, že by klub mohl posílit veterán Pepe Reina, jenž s Benítezem v minulosti úspěšně působil v Liverpoolu.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud