17. ledna 2018 • 13:00

Plzeň tvrdě maká, čeká ji Basilej. Turbulence zneklidnily Limberského

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Viktorie Plzeň, podobně jako hráči z dalších celků české ligy, už pilně pracují na kondici před startem jarní fáze sezony v příjemnějších zahraničních podmínkách. Lídr tabulky se po náročné, osmihodinové cestě dostal v pondělí večer do španělské Andalusie, kde se dnes (16:00 ONLINE) utká s Basilejí. Mezi opory švýcarského mistra patří kapitán české reprezentace Marek Suchý a gólman Tomáš Vaclík.



Plzeňští fotbalisté vyrazili na jih prosluněné Andalusie v pondělí odpoledne. Let z Prahy do Málagy ale provázely nepříjemné komplikace. Vše začalo půlhodinovým zpožděním, na trase se pak výprava musela vypořádat s častými turbulencemi.

„Musím přiznat, že ty turbulence byly na můj vkus opravdu velké. Nejsem na ně nijak zvyklý. Po přistání jsme se ptali letušek, jak velké turbulence to byly. Říkala, že střední, což nás úplně neuklidnilo,“ přiznal pro klubové stránky obránce David Limberský . „Doufám, že další lety, které budeme absolvovat, už budou víc v pohodě. Tohle na nás bylo už trochu moc,“ připustil jeden z mazáků týmu.

Po osmihodinové štrece se hráči dostali do postelí moderního, krásného hotelu až velmi pozdě večer. V úterý dopoledne za svitu příjemného sluníčka odstartovali tréninkový plán desetidenního soustředění vyplněného třemi přípravnými duely.

„Trénink byl dobrý. Takový rozdýchávací po dvou dnech volna. Celkově myslím, že jsme odstartovali dobře. Hotel hezký, hřiště máme blízko, takže zatím všechno v pořádku,“ pochvaloval si západočeský obránce Radim Řezník .

První ze dvou španělských soustředění je zaměřené ještě spíš na nabírání fyzických sil, i když už mužstvo většinu věcí absolvuje na hřišti s balonem. Přípravu si suverénní lídr české ligy zpestří přípravnými zápasy, začíná ve středu odpoledne s Basilejí.

Švýcarský mistr ladí formu na jarní část sezony, kde se probojoval do osmifinále Ligy mistrů. Tomáše Vaclíka , kapitána Marka Suchého a jejich spoluhráče čeká už 13. února první duel s Manchesterem City, který válcuje soupeře v anglické Premier League.

Plzeň se po utkání s Basilejí (16:00 ONLINE) střetne v dalších dnech ještě v sobotu se Salcburkem a na závěr prvního soustředění s čínskou Šanghají (oba zápasy od 16:00). Západočeský klub se pak vrátí do Česka, v přípravě bude pokračovat v domácích podmínkách. 30. ledna tým odletí na druhé herní soustředění do španělského Benidormu.

Sezonu odstartuje Viktoria Plzeň 15. února úvodním duelem vyřazovací fáze Evropské ligy na hřišti Partizanu Bělehrad.

Horváth o přestupové politice českých klubů, situaci v lize a změnách ve Slavii
Video se připravuje ...

Trenér Vrba o sestavě, výkonech Chorého a nadcházejícím soustředění ve Španělsku
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud