23. ledna 2018 • 15:24

Stanciu: Vatajelu volal, kdy už přijedu. Rekordní částka mě nerozhodí

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednání skončila, rumunský záložník Nicolae Stanciu patří pražské Spartě. Na Letné, kde podepsal smlouvu do června 2021 a stal se nejdražší posilou v historii české ligy, se potká s krajanem Bogdanem Vatajeluem. „Od chvíle, kdy se začalo jednat o mém příchodu do Prahy, si voláme v podstatě denně. Během soustředění ve Španělsku mi pořád psal, kdy už přijedu,“ prozradil 24letý záložník v rozhovoru pro klubový web.



Po podpisu smlouvy mu připadne nejen magické číslo deset, které naposledy ve Spartě nosil Tomáš Rosický . Od nejdražší posily v historii české ligy se očekává mnohé. Především to, že pozvedne mdlou hru výběru trenéra Stramaccioniho a zacelí díru na pozici tvořivého záložníka, který Letenským v průběhu sezony citelně scházel.

„Byl to jeden z důvodů, proč jsem nabídku přijal. Ale nemyslím si, že je to pouze o jednom hráči. Vždy záleží na celém mužstvu. Viděl jsem několik zápasů a znám hodně hráčů. Bude důležité pracovat jako tým, abychom dosáhli těch správných výsledků a byli společně úspěšní,“ řekl Stanciu.

Rekordní přestupová suma, která podle informací deníku Sport dosahuje 3,5 milionu eur (96 milionů korun), ho nezatěžuje. V totožném postavení se nacházel už v Belgii, Anderlecht ho ze Steauy kupoval za 10 milionů eur.

„Není to pro mě věc, kvůli které bych se měl cítit pod tlakem. Budu se snažit předvádět, co nejlepší výkony a pomáhat vyhrávat zápasy v dresu Sparty. Všechno ostatní je nepodstatné,“ odmítá si připouštět zvšený tlak.

Nicolae Stanciu přichází v úterý na trénink Sparty. Doprovodil ho krajan Bogdan Vatajelu.
Nicolae Stanciu přichází v úterý na trénink Sparty. Doprovodil ho krajan Bogdan Vatajelu.

Dle svých slov zná ve sparťanském kádru hned několik hráčů. Jmenovitě Ria Mavubu a spřátelit se během přestupových námluv stihl se svým krajanem Bogdanem Vatajeluem.

„Jsme v kontaktu velmi často a od chvíle, kdy se začalo jednat o mém příchodu do Prahy, tak si píšeme a voláme v podstatě denně. Během soustředění ve Španělsku mi pořád psal, kdy už přijedu. Celkově mi povídal o klubu i městě a všem kolem, takže se moc těším, až vše poznám osobně,“ prozradil.

Na Letné dle svých slov chce sbírat trofeje. Nic jiného ho nezajímá. „Všichni hrajeme fotbal, abychom vyhrávali trofeje. V dresu Steauy i Anderlechtu bylo mým hlavním cílem vyhrávat trofeje, na velké ambice jsem zvyklý - ať už v domácích soutěžích nebo na evropské scéně. Vím, že v této sezoně to bude těžké, protože ztráta na první místo v lize je velká, ale doufám, že se nám podaří ji snížit co nejvíc a v další sezoně budeme mnohem lepším týmem,“ dodal.

Stanciu míří do Sparty! Podívejte se na jeho statistiky i úspěchy
Video se připravuje ...

Belgický novinář o posile, která míří do Sparty: Stanciu byl v Anderlechtu flop
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud