25. ledna 2018 • 21:44

Trpišovského štvaly laciné góly. Jak ze žákovské úrovně, zlobil se kouč Slavie

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podmínky v Dubaji mají na trénink ideální, úvodní zápasová příprava ale fotbalistům Slavie nevyšla. Se silným Zenitem Petrohrad prohráli vysoko 1:5, ačkoliv šlo víc jak polovinu zápasu o vyrovnanou partii. "V některých fázích jsme hráli strašně naivně," hodnotil zápas na klubových stránkách trenér Jindřich Trpišovský.



Jako kdyby chtěli kopírovat Viktorii Plzeň. Slávistický rival a suverénní lídr HET ligy dostal v posledních dvou přípravných duelech na soustředění ve Španělsku po pěti brankách (0:5 Salcburk, 1:5 Šanghaj). To samé se přihodilo "sešívaným", kteří začali herní kemp v Dubaji porážkou 1:5 se zvučným Zenitem Petrohrad.

"První poločas byl od nás velmi dobrý, byli jsme lepším týmem. Šance, které jsme měli, jsme neproměnili," litoval Trpišovský nadějně probíhajícího prvního poločasu, po kterém Slavia prohrávala jen 0:1.

Po přestávce ale prožila půlhodinu hrůzy. V rozmezí 46. a 77. minuty napadaly do sítě gólmana Kováře další čtyři branky a hráči odcházeli z trávníku s vysokým přídělem 1:5.

"My jsme v některých fázích hráli strašně naivně. První poločas za mě velmi dobrý výkon, druhý poločas jsme se snažili, ale s hrubými chybami," podotkl Trpišovský.

Pražskému celku, který si zvyká na náročný styl nového trenéra, ubližovaly hrubé chyby v defenzivě, jež předcházely gólům ruského soupeře. "První poločas velká většina hráčů lépe plnila defenzivní úkoly, fungovalo přepínání mezi obrannou a útočnou fází. V první půli měl soupeř jeden brejk, ze kterého padl gól. Ve druhém poločase jich bylo mnohem víc," všiml si slávistický kouč.

Trpišovský se kvůli inkasovaným brankám hodně rozčiloval. "Samozřejmě mě naštval třetí gól, to je po taktické stránce jak ze žákovské úrovně. Je tam dost zkušených hráčů, abychom nic takového neudělali. Byl to vlastně gól zadarmo. Soupeře jsme posadili na koně," štvalo ho.

Mužstvo ještě evidentně čeká hodně práce, aby do sebe nasálo všechny Trpišovského představy o tom, jak se na trávníku prezentovat. "Jsme ve fázi, kdy se poznáváme. Tohle byl samozřejmě hodně kvalitní soupeř. Já si cením toho, že jsme prvních 60 minut odehráli vyrovnané utkání, možná jsme byli nebezpečnější, možná jsme byli lepší na míči, dobře jsme napadali. Musíme to dělat celý zápas," zdůraznil.

Slavia na soustředění v Dubaji sehraje ještě zápasy s dánskou Brondby Kodaní, čínským Guangzhou a ukrajinským Šachtarem Doněck. Postupně by se do herního zatížení měla dostat trojice Jan Sýkora, Tomáš Souček a posila do brány Ondřej Kolář. První dva nebyli ve čtvrtek k dispozici kvůli zdravotním problémům, Kolář dostal volno a chytat bude v následujících duelech.

"Čekají nás tři těžké zápasy během šesti dnů, takže doufám, že nás hráči co nejdříve doplní, aby všichni mohli hrát na svých postech," nastínil Trpišovský. "Dneska chytal Přéma (Kovář), Ondra (Kolář) normálně trénuje. Honza Sýkora dnes už trénoval s kondičním trenérem, tam se ten stav trochu lepší. Tomáš Souček také dnes poprvé běhal, zítra (v pátek) se snad zapojí," přiblížil trenér.

Pokorný: Byli bychom srabi, kdybychom se nepokusili o titul
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud