Jan Podroužek
26. ledna 2018 • 10:31

Slavia řeší přetlak mezi stopery. Odejít může Jugas, nebo Frydrych

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velký počet hráčů na stoperu může Slavia celkem rychle a elegantně vyřešit. Podle zákulisních zpráv se vedení „sešívaných“ rozhoduje, že jednoho z dvojice Michal Frydrych-Jakub Jugas pošle hostovat, a nejspíš do Slovanu Liberec, jehož už vybrakovala odkupem Ondřejů Koláře a Kúdely.



Je jich pět. A to je fakt hodně, když hrát můžou jenom dva. Další dva jako alternace, a co ten pátý? Asi na hostování.

Ikona Simon Deli a nové posily Ondřej Kúdela a Lukáš Pokorný by měly mít místo v kádru slávistického áčka jisté. Zbývají Michal Frydrych a Jakub Jugas, z nichž jeden podle některých zpráv nejspíš českého mistra v zimě opustí.

V Dubaji na herním soustředění jsou každopádně všichni. Ve čtvrteční přípravě nastoupili, přičemž Kúdela naskočil jako střední záložník, protože bylo potřeba nahradit lehce zraněného Tomáše Součka a podobně indisponovaného Michaela Ngadeua.

Zřejmě až po návratu z arabského světa, tedy po 5. únoru by se tahle záležitost rozmotala. Nicméně už teď má svoje díry.

Slavii totiž bude v prvním jarním zápase v Jihlavě chybět kvůli disciplinárnímu trestu za surovou hru pravý bek Jan Bořil. Je to událost z podzimního utkání se Slovanem, kdy kopl v souboji bez míče útočníka hostů Martina Graiciara. Dostal dva zápasy, k tomu v dalším musel chybět kvůli žlutým kartám. Utkáním v Jihlavě mu trest končí.

Za Bořila vždycky zaskakoval Frydrych, proto by mohla situace dospět spíš k odchodu Jugase, o něhož mělo liberecké vedení zájem už v létě. Pětadvacetiletý stoper byl na podzim nejvytíženějším hráčem Slavie, jediné minuty, které vynechal, byly ty proti Třinci v poháru.

Kvůli zimním posilám se ale jeho pozice v mužstvu může výrazně změnit.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Do Slavie přišli Trpišovského koně. V lize pod ním Kúdela, Kolář a Pokorný odehráli 78 zápasů
Video se připravuje ...

Pokorný: Byli bychom srabi, kdybychom se nepokusili o titul
Video se připravuje ...

Obránce Liberce Kúdela: Slavia by byla výzva, když dopadne, budu rád
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud