Jakub Dvořák
28. ledna 2018 • 16:56

Kaya si ve Spartě přidává a je rád za kabinu. Hrát ale musíme lépe, říká

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je čtvrtou nejdražší posilou v historii české ligy, ale zatím v ní stihl odkopat pouze 46 minut. Po zlomenině malíku na noze se turecký stoper Sparty Semih Kaya dával dohromady téměř tři měsíce. Nyní už naplno trénuje s prvním týmem Letenských a přeje si, aby na jaře se svými spoluhráči předváděli fanouškům daleko lepší výkony. „Hrajeme za Spartu. Po nepovedeném podzimu si všichni uvědomujeme naší situaci,“ řekl zkušený obránce v rozhovoru pro klubový web.



Dlouhá léta oblékal dres Galatasaraye. Jiný klub pro Semiha Kayu neexistoval. Loni v létě však přišel zlom. S lákavou nabídkou se ozvala pražská Sparta a 26letý turecký fotbalista první zahraniční výzvu přijal.

Do české ligy přestoupil za 52 milionů korun, což je dnes, po již uskutečněném rekodním transferu Nicolaeho Stanciua, čtvrtý největší obchod v historii tuzemské soutěže.

V té však Kaya zatím moc zápasů neodehrál. Přesně řečeno má kontě dva starty a v nich nasbíral 46 minut. Hlavní vinu na tom nese zranění, které si přivodil v prvním kole proti Bohemians. Zlomený malíček jej vyřadil ze hry na tři měsíce.

„Nyní se však už cítím velmi dobře. Jsem připraven hrát zápasy, což je nejdůležitější. Během přípravy si přidávám, abych se po zranění dostal zpět do stoprocentní kondice. Navíc jsem mluvil s trenérem a poprosil jej, abychom měli se spoluhráči z obrany i speciální tréninky. Potřebujeme být připraveni bojovat,“ řekl Kaya v rozhovoru pro klubový web.

Sparta - Bohemians: Kaya musí střídat, zranil si nohu
Video se připravuje ...

Zároveň si pochvaloval, jak dobře funguje sparťanská kabina, která za poslední měsíce prošla velkou obměnou a po příchodu zahraničního realizačního týmu a několika hráčů, se úředním jazykem stala angličtina.

„Cítím se tu skvěle. Všichni spoluhráči jsou dobří chlapi a rozumíme si. Když jsem hrál za Galatasaray, tak jsme společně trávili hodně času a se spoluhráči jsme řešili fotbal neustále. Chodili jsme společně i na večeře nebo různé akce, jsem rád, že i tady to takhle funguje a potřebujeme v tom pokračovat. Zajít na společnou večeři, na paintball... je důležité, aby tým držel pohromadě,“ prozradil turecký stoper, jak to na Letné chodí.

V posledních dnech však na podobné akce nemají sparťané vůbec pomyšlení. Jedno kondiční soustředění ve Španělsku už mají za sebou a v neděli se z Česka přesunuli na další.

„V prvních týdnech přípravy, včetně úvodního soustředění, jsme pracovali velice tvrdě. Všichni si uvědomujeme, že je to pro nás hodně důležité období a potřebujeme to. Po nepovedeném podzimu si všichni uvědomujeme naší situaci. Potřebujeme na jaře hrát mnohem lépe, i proto potřebujeme náročné tréninky, abychom byli připraveni,“ dodal Kaya.

Generálka proti Vitesse byla prvním zápasem Semiha Kayi v dresu Sparty
Generálka proti Vitesse byla prvním zápasem Semiha Kayi v dresu Sparty

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud