29. ledna 2018 • 11:07

Aubameyang je už blízko k Arsenalu, tvrdí v Anglii. Stát bude 1,7 miliardy

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Gabonský fotbalista Pierre-Emerick Aubameyang je podle informací BBC blízko přestupu z Dortmundu do Arsenalu. Londýnský klub by měl za osmadvacetiletého útočníka zaplatit okolo 60 milionů liber (asi 1,7 miliardy korun).



"Jsme připraveni tento transfer uskutečnit, ale jenom v případě splnění jistých podmínek," řekl sportovní ředitel Dortmundu Michael Zorc v německých médiích. "Máme jednoznačný postoj. Od Arsenalu jsme dostali několik nabídek a všechny jsme zatím odmítli," dodal funkcionář.

Arsenal podle BBC naposledy za Aubameyanga neúspěšně nabídl 50 milionů eur (asi 1,3 miliardy korun). Dortmund údajně požaduje i hráčskou náhradu a jednou z variant má být francouzský útočník Olivier Giroud, jenž nemá pevné místo v sestavě "Kanonýrů". Kluby si však musí v jednání pospíšit, protože ve středu se uzavře zimní přestupové okno v Anglii i Německu.

Aubameyang přišel do Dortmundu v létě 2013 ze Saint-Étienne a vypracoval se v jednoho z nejlepších útočníků Evropy. Ve 144 bundesligových zápasech vstřelil 98 gólů a přidal 22 asistencí. Nejlepší fotbalista Afriky za rok 2015 však také mívá problémy s disciplínou a několikrát už kvůli tomu byl vyřazen z kádru Borussie.

Arsenal, kde chytá i bývalý český reprezentant Petr Čech , nedávno pustil chilskou hvězdu Alexise Sáncheze do Manchesteru United výměnou za Arménce Henrika Mchitarjana. Další ofenzivní hráč Theo Walcott přestoupil do Evertonu. Svěřenci Arséna Wengera jsou po 24 kolech anglické ligy na šestém místě tabulky.

Aubameyang dnes svým 13. ligovým gólem z penalty vyrovnal stav utkání na 1:1
Aubameyang dnes svým 13. ligovým gólem z penalty vyrovnal stav utkání na 1:1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud