29. ledna 2018 • 20:40

Trpišovský učí Slavii útočit: Musíme si zvyknout, že obrana je o 20 metrů výš

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po výprasku od Zenitu (1:5) podali fotbalisté Slavie znatelně lepší výkon. Na herním kempu v Dubaji v pondělí remizovali s Bröndby Kodaní 2:2. Trenér Jindřich Trpišovský do svého celku hustí vlastní pojetí fotbalu, především chce ukázat lepší a aktivnější útočnou tvář. "V některých věcech jsme se posunuli," hodnotil utkání s dánským celkem na klubových stránkách.



Trpišovský v zimní přestávce na trenérské pozici vystřídal Jaroslava Šilhavého . Se svými spolupracovníky chce k obhájci titulu přinést to, co ho charakterizovalo v předchozím angažmá v Liberci.

Tedy především útočnou hru založenou na častém napadání, velkém pohybu a snaze o útočení z křídelních prostorů. Slávisté si na metody nového kouče teprve zvykají, navíc museli zvládnout velmi náročnou hrubou přípravu, kde na běhavý styl nabírali fyzickou kondici.

První duel na herním soustředění v Dubaji týmu nevyšel, se Zenitem Petrohrad vybouchli v poměru 1:5. S dánskou Kodaní už bylo patrné zlepšení, které se odrazilo i na konečné remíze 2:2.

"Teď to byl organizovanější, bojovnější výkon, chybělo nám trochu přesnosti v ofenzivě. Míče jsme dostávali za obranu, ale posazovali jsme jich spoustu soupeři na hlavu a pak jsme sbírali odražené míče. Měli jsme být přesnější," hodnotil utkání trenér Trpišovský.

S konečným výsledkem byl nakonec spokojený. "Remíza je podle mého zasloužená. V některých věcech jsme se posunuli, bylo tam hodně nasazení, presinku, represinku, kondice," hledal pozitiva z druhého přípravného duelu v Dubaji.

Trpišovský do mužstva dostává nové návyky, kterými chce slávistickou hru ještě vylepšit. Proti dánskému soupeři si vyzkoušel rozestavení se třemi útočníky. Do 75. minuty na vrchu hřiště operovala trojice Van Buren, Tecl a Škoda .

„Včera jsme měli padesát minut videa a rozboru situací, kdy jsme v něčem zlepšili, naopak teď jsme se zhoršili v kombinaci. Musíme být daleko přesnější, ztrácíme hodně míčů. Musíme si zvyknout, že hrajeme s obranou o dvacet metrů výš a vyhrávat víc soubojů," vyjmenoval Trpišovský konkrétní věc, na které ještě s hráči musí zapracovat.

Slavia v rámci soustředění v Dubaji odehraje ještě dvě utkání. Ve středu 31. ledna změří síly s čínským Guangzhou, na závěr se utká s ukrajinským Šachtarem Doněck (sobota 3. února). Před vstupem do jarní části HET ligy ještě Slavia odehraje generálku s Baníkem Ostrava (sobota 10. února).

Pokorný: Byli bychom srabi, kdybychom se nepokusili o titul
Video se připravuje ...

Do Slavie přišli Trpišovského koně. V lize pod ním Kúdela, Kolář a Pokorný odehráli 78 zápasů
Video se připravuje ...


Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud