31. ledna 2018 • 20:10

Švancara otevřeně: Z prachů jsem zmagořil, Slavii dlužím 30 milionů!

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Místo nějakých deseti tisíc měsíčně dostával najednou dvě stě tisíc. A prý z toho „zmagořil“. Fotbalový Mercedes Petr Švancara zavzpomínal v pořadu Česká ulička na Digi TV na svůj přesun z Brna do Prahy. A Slavii se dodatečně omluvil...



Měl to být jeho vstup na nejvyšší fotbalovou scénu, nakonec to ale žádná velká sláva nebyla. Slavia zaplatila v roce 2000 za tehdy třiadvacetiletého útočníka Petra Švancaru 20 milionů korun a oproti Brnu, kde v 55 zápasech nastřílel 10 gólů, mu pražský klub pořádně přilepšil i na platu.

„Co se týče finanční stránky, tak tam jsem byl úplně zmagořenej, protože z osmi dvanácti tisíc základního platu jsem najednou přešel třeba na 150, 200 tisíc měsíčně. To byl úplně jiný svět, v roce 2000 to byly neskutečný peníze,“ vzpomíná Švancara v pořadu Česká ulička s Michalem Hrdličkou. „Proto říkám, že mi to i zamotalo palicu…“ dodal útočník se svým typickým brněnským dialektem a připomněl svou zálibu v alkoholové zábavě a osobách opačného pohlaví.

CELÝ POŘAD DIGI TV ČESKÁ ULIČKA SLEDUJTE ZDE »

Petr Švancara v pořadu Michala Hrdličky Česká ulička
Video se připravuje ...


S odstupem na svůj tehdejší přestup vzpomíná jako na chybu. „Je to jediná věc, co bych na své kariéře změnil… Měl jsem ještě zůstat rok dva v Brně a měl jsem jít do týmu, kde bych se nemusel tolik rvát o místo v sestavě,“ přemítá.

„Byli jsme na to čtyři, Luděk Zelenka, Tomáš Došek, já, Pavel Kuka, pak tam byl Vachoušek, to jsou top hráči, kteří ve fotbale něco dokázali. Přednost dostávali oni, na mě místo moc nezbývalo,“ vysvětluje Švancara v České uličce.

„Já jsem to moc neustál, takže tam byl alkohol, byly tam ty prachy a trošku řádění po Praze a po dvou letech jsem se pakoval pryč,“ přiznává otevřeně. „Ve Slavii jsem nic nedokázal a ty peníze podle mě vyhodila,“ má jasno Švancara, který nakonec v klubu zůstal dvě sezony a ve 44 zápasech dal jen tři góly. Sešívaným tak teď poslal jasný vzkaz: „Dodatečně se vám omlouvám a Slavii dlužím třicet milionů korun.“

Švancara se za slzy nestyděl. Podívejte se, jak skvělou měl rozlučku
Video se připravuje ...

Petr Švancara v dresu Slavie v roce 2001
Petr Švancara v dresu Slavie v roce 2001

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud