Jan Vacek
2. února 2018 • 14:06

Výzva pro redaktora Sportu. Dáš deset žonglů? ptal se Limberský

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BENIDORMU | Netradičnímu úkolu čelil během pátečního dopoledního tréninku Plzně na soustředění ve Španělsku redaktor deníku Sport Jan Vacek. Obránce Viktorie David Limberský přišel s jasným zadáním. Na místě udělat deset žonglů. Výzva byla přijata. A splněna.



Páteční dopoledne v Benidormu, kde rozbila tábor pro druhé soustředění Viktoria Plzeň. Byť uprostřed zimy, vládne téměř nešpanělské počasí. Město se zhruba 66 tisíci obyvatel zkrápí vytrvalý déšt, do toho silný vítr. Zkrátka podmínky pod psa.

Hráče suverénního ligového lídra to ovšem ze zajetých kolejí neposouvá. Proplouvají klasickým pozápasovým dnem. Po snídani návštěva posilovny, následně půlhodinka na hřišti, kde se vyklepává únava z přípravného duelu proti Legii Varšava, kterou výborně hrající Plzeň vypráskala 5:1.

Nejdřív nezbytné protažení, potom už do akce přichází míč. Během volnějšího tréninku se otevírá prostor pro oblíbené bago. Hráči se rozdělí do tři partiček a už se vzájemně hecují. Smích se rozléhá napříč celým tréninkovým areálem.

Když se zhruba po třiceti minutách hráči začínají odebírat na oběd, všimne si David Limberský opodál stojícího redaktora deníku Sport. Neváhá a s balonem vyráží přímo ke mně. „Dáš deset žonglů?“ usmívá se a automaticky mi podává balon.

Byť mě tahle výzva překvapuje, vím, že nemohu couvnout. Před zraky všech hráčů Plzně i realizačního týmu by to nebylo vhodné. V civilním oblečení si proto shazuju balon k nohám a hlavou mi běží poučka, kterou do mě odmala hustili všichni trenéři. „Klíčový je první dotyk.“

Ten se mi daří, uklidněn úspěšným startem zadaný úkol na první pokus plním. Nutno přiznat, že za výpomoci dvou doteků kolenem. „To neplatí,“ protestuje pobaveně záložník Milan Petržela. Limberský ovšem můj pokus uznává. Testem jsem prošel.

„Pěkný nožičky, příště ale bez těch kolen! Musí to být čistě, hezky levá, pravá,“ halasí na mě ještě při odchodu. A já vím, že mám do onoho příště co pilovat.

Trenér Rada po zápase s Plzní seřval redaktora Sportu. Jeho výstup trval přes dvě minuty!
Video se připravuje ...

LIGA NARUBY speciál: Kluci, zase děláte žongly? Redaktoři Sportu ukázali, že to zvládnou
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud