6. února 2018 • 04:40

Stramaccioni o obraně: Hovorka mě potěšil, s Costou mám nový plán

Autor: iSport.cz, kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE ŠPANĚLSKA | Na podzim našli ve Spartě solidní stoperské duo, to se však v jarní části HET ligy dočká konkurence. Kromě Davida Hovorky a Lukáše Štetiny počítá kouč Andrea Stramaccioni na pozici středního obránce také se Semihem Kayou, který se zotavuje po zranění, a ve středu defenzivy plánuje využít i levého beka Costu.



Na Spartě během podzimu vznikla stabilní stoperská dvojice. Duo David Hovorka a Lukáš Štetina spolu nastoupilo v posledních devíti ligových zápasech. V nich letenští pětkrát udrželi čisté konto a obdrželi 6 branek.

„Je to dobře namíchaný pár. Hovorka je agresivnější, umí být rychlejší na krátkou vzdálenost a velmi dobře předvídá. Štetina je zase silnější v osobních soubojích, proto se dobře doplňují,“ vysvětloval na soustředění ve Španělsku trenér Andrea Stramaccioni pro iSport TV.

Pro Stramaccioniho jsou první volbou v obraně Hovorka a Štetina. Skvěle se doplňují, říká trenér
Video se připravuje ...

Mladší z dvojice středních obránců David Hovorka přišel do Sparty z Liberce s vážným zraněním kolene, přesto se po uzdravení dokázal propracovat do základní sestavy.„Nedostával moc šancí, ale když jsem ho pak dal do sestavy, byl jsem s ním okamžitě spokojený,“ líčil italský kouč.

Stramaccioniho další možností na pozici stopera může být Semih Kaya. Letní posilu Pražanů ale limitovalo zranění malíku na noze, kvůli kterému odehrál na podzim jen 46 minut. „Semih má velkou smůlu, nikdy nebyl zdravotně úplně stoprocentní. Až bude k dispozici, určitě to bude varianta.“

Malí záložníci? V soubojích hendikep, budeme chtít dominovat fotbalově, tvrdí Stramaccioni
Video se připravuje ...

Konkurencí pro ustálenou stoperskou dvojici z podzimní části ligy může být zkušený Costa Nhamoinesu, jenž většinu kariéry odkopal na levém beku. „Ve svém novém plánu s ním počítám jako se stoperem, ale také je stále zraněný," uvedl během soustředění ve španělské Marbelle sparťanský kouč.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud