14. února 2018 • 10:26

Konaté přestoupil ze Sparty do Mladé Boleslavi. Má potenciál, tvrdí Dufek

Autor: jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Tiémoko Konaté opouští Spartu a míří do Mladé Boleslavi. Sedmadvacetiletý křídelník se ve středu začal s jedenáctým týmem HET ligy připravovat. Konaté do středočeského klubu přestoupil a podepsal smlouvu na jeden a půl roku.



Už v létě mu nový trenér Sparty Andrea Stramaccioni oznámil, že s ním nepočítá, záložník Tiémoko Konaté však i přes nulovou perspektivu na Letné zůstal a odmítl několik nabídek ze zahraničí. Nyní Spartu, kde má smlouvu už jen půl roku, definitivně opustil. Konaté zamířil do Mladé Boleslavi, s níž se od středy začal připravovat.

Záložník z Pobřeží slonoviny do středočeského klubu přestoupil natrvalo a je možné, že Konaté bude připraven za Boleslav nastoupit už v sobotním úvodním ligovém duelu jara proti Karviné.

„Je to kvalitní hráč, který potřebuje dostat šanci. Pořád má v sobě potenciál. Myslím, že tohle je dobrá cesta pro všechny tři strany, tedy pro nás, Spartu i hráče,“ prohlásil prezident boleslavského klubu Josef Dufek.

Tiémoko Konaté podepsal v Boleslavi smlouvu na rok a půl
Tiémoko Konaté podepsal v Boleslavi smlouvu na rok a půl

Konaté už měl v minulosti do Mladé Boleslavi namířeno. Bylo to v době, kdy středočeský celek ještě vedl současný trenér národního týmu Karel Jarolím , jenž s rychlým záložníkem osobně jednal. Konatého přesun do Boleslavi ale tehdy nevyšel. „To jen potvrzuje, že o něj máme dlouhodobý zájem. Dříve to z různých důvodů nešlo, teď ano,“ poznamenal Dufek.

Pro Konatého byl především poslední rok a půl ve Spartě hektický. V létě 2016 si chtěl vytrucovat přestup do Steauy Bukurešť, za což byl následně na podzimní část přeřazen do juniorky, ale pro jaro dostal ve sparťanském A-týmu další šanci. Během podzimní části této sezony pak vůbec nehrál, trenéru Stramaccionimu od začátku v jeho plánech chyběl.

„Nemá cenu se vracet k minulosti. Myslím, že je to hráč, který je schopen nám okamžitě pomoct. Ale místo v sestavě si samozřejmě bude muset vybojovat,“ řekl boleslavský prezident.

Hbitý hráč z Pobřeží slonoviny odehrál za Spartu celkem 106 soutěžních zápasů, vstřelil v nich devět gólů. V Mladé Boleslavi na něj čeká na křídelních pozicích konkurence v podobě Tomáše Přikryla , Petra Mareše, Tomáše Ladry či Tomáše Fabiána.

ANKETA redaktorů deníku Sport: Kdo přivedl nejplatnější posilu? Sparta, ale i Plzeň
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud