Jan Vacek
15. února 2018 • 04:45

Holoubek rozebral soupeře Plzně: Pozor na presink, standardky jim nejdou

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Agresivní, důrazný, ale taky pořádně horkokrevný. Takový je Partizan Bělehrad, soupeř Viktorie Plzeň v play off Evropské ligy. Tým z hlavního města Srbska naplňuje všechny atributy klasického balkánského fotbalu. Hlavní trenér Liberce David Holoubek se s Partizanem potkal v přípravném duelu v rámci zimní přestávky. Za pomoci klubového analytika Jurije Dinaburského si vzal hru bělehradského celku pod drobnohled a pro deník Sport ji před dnešním zápasem lídra české ligy na srbské půdě (ONLINE, 21:05) detailně rozebral.



Jak na Partizan?

Očima Davida Holoubka:

V Evropské lize nastoupí Viktoria proti typickému balkánskému týmu. Jedná se o bojovné a agresivní mužstvo, které staví hlavně na charakteru a úspěšnosti v osobních soubojích. Po ztrátě míče na vlastní polovině hráči Partizanu okamžitě faulují. Při obraně se velmi často příliš stáhnou k míči, což způsobí vznik obrovského prostoru na opačné straně hřiště. To by mohla být velká šance pro Plzeň, pokud dokáže zachovat šířku útoku a bude schopna rychle přenášet hru. Tudy může vést cesta k úspěchu a postupu.

Názor Sportu:

Tahle konstelace hraje Viktorii do karet. Ve svém středu má totiž Patrika Hrošovského, mistra v měnění těžiště hry. V tomhle oboru nemá v české lize konkurenci. Slovenský reprezentant pracuje na velkém prostoru, hlavu má neustále nahoře, čímž si udržuje dokonalý přehled o hře. Díky tomu dokáže bleskově přenést hru z jedné strany na druhou, po které Plzeň okamžitě rozjede svůj smrtící výpad. Pružnost a variabilita by na srbského soka mohly platit.

Trenér Liberce David Holoubek se s Partizanem potkal v rámci zimní přestávky. Za pomoci klubového analytika Jurije Dinaburského si vzal hru bělehradského celku pod drobnohledFoto Sport

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud