27. února 2018 • 04:55

Podzimní lídr ztrácí. Plzeň trápí osamocený Krmenčík i podpora křídel

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvanáct kol do konce sezony, dvanáct bodů náskok na druhou Slavii. Viktoria Plzeň pořád nemá důvod zbytečně panikařit. Nicméně vstup ligového lídra do jarní části sezony nutí k výrazné ostražitosti. Západočeši po remíze 0:0 v Olomouci doma senzačně padli 0:1 se zachraňující se Jihlavou. V zápase si po inkasovaném gólu jako jasní favorité nevytvořili žádnou gólovou šanci na vyrovnání. Čím to, že podzimní suverén a čerstvý osmifinalista Evropské ligy ztratil body?



Lehkovážnost

Žádný bod se v lize neuhraje sám, to si asi v plzeňské šatně opakují hodně často. Jenže vstup do zápasu s Jihlavou vypadal tragicky. Hned po rozehrávce Hubníkovu chybu málem ztrestal Ikaunieks, ve 22. minutě se míč odrazil po rohu k Tlustému a hosté slavili. Plzeň si několikrát koledovala i v jiných případech, například když Kopic zahrál těžkou malou domů Kozáčikovi, který přišel o balon a byl tuze rád, že následná střela skončila mimo branku. Ve hře bylo mnoho nepřesností, jaké si největší adept na ligový titul nesmí dovolit proti žádnému soupeři.

Plzeň - Jihlava: Plzeň v šoku! Po rohu se prosadil Tlustý a Jihlava vede 1:0
Video se připravuje ...

Špatná produktivita

V Evropské lize zapsala Viktoria ve dvojzápase s Partizanem celkem tři branky, na mezinárodní frontě to Západočechům bohatě stačilo. Jenže v lize Vrbova parta na jaře zatím nevstřelila ani jeden gól. To samé se Plzni v lize stalo naposledy na přelomu února a března před rokem – nejprve Viktoria ve druhém jarním kole remizovala 0:0 ve Zlíně, o týden později prohrála 0:1 na Slavii. Ofenzivnímu celku mrazivé terény evidentně nesvědčí, navíc po dlouhé pauze je mnohdy těžké se dostat do tempa.

Plzeň - Jihlava: Kopicovu gólovou střelu vyrazil mimo bránu Tlustý
Video se připravuje ...

Osamocený Krmenčík

Plzeňskému kladivu to na jaře v lize nelepí. Michael Krmenčík jednak neměl dostatek kvalitních balonů, jednak mu chybí potřebné štěstí. Buď vypustil snadno chytatelné střely, nebo míče létaly vedle soupeřových tyčí. Na zápas s Jihlavou navíc Vrba neměl do útoku žádnou alternativu – Marek Bakoš i Tomáš Chorý onemocněli a nebyli ani na lavičce, tím pádem trenér za stavu 0:1 nemohl hrotový post posílit. K dispozici nebyl na Jihlavu ani vykartovaný Daniel Kolář, to ofenzivní fázi rovněž poznamenalo.

Plzeň - Jihlava: Krmenčík ve velké šanci napálil míč doprostřed brány, Rakovan v klidu chytil
Video se připravuje ...

Mizerná podpora z křídel

Jindy chlouba plzeňské eskadry tentokrát nefungovala. Když David Limberský centroval svou slabší levačkou, míče nebyly vůbec nebezpečné. Aktivní Martin Zeman z pravé strany vyslal hodně nadýchaných „bochánků“, jenže často na žádného konkrétního adresáta. Jan Kopic se sice snažil, prosazoval se jeden na jednoho, jenže buď akce až příliš často bral na sebe, nebo opět přišla nepřesnost ve finální fázi.

Ani druhý krajní bek Radim Řezník, který jinak má celou sezonu skvělou formu, nedokázal dostat míč do sítě. Milan Petržela se po příchodu na trávník výrazně neprosadil, to samé platí i pro Jana Kovaříka.

Plzeň - Jihlava: Kozáčik zmatkuje, tribuny pískají, Ikaunieks ale trefil jen boční síť
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Jihlava 0:1. Lídra senzačně sestřelil Tlustý
Video se připravuje ...

Zklamaný Pavel Vrba při zápase s Jihlavou
Zklamaný Pavel Vrba při zápase s Jihlavou

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud