Premium
7. března 2018 • 04:59

Zažili Hapala! Můj nejlepší kouč, říká Dúbravka. Čeho litovali v Polsku?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Férový, přísný, s moderním pohledem na fotbal. Tak charakterizují Pavla Hapala, muže, jenž usedl na lavičku Sparty, jeho bývalí svěřenci. Solidní renomé si jako trenér vytvořil v Polsku. Ještě lepší na Slovensku. Teď dostane šanci naklonit si i českou fotbalovou veřejnost. Na tuzemské uznání svých trenérských kvalit osmačtyřicetiletý internacionál totiž stále čeká. Dočká se jej ve Spartě? Pavla Hapala hodnotí hráči, kteří s ním přišli do styku včetně současného brankáře Newcastlu Martina Dúbravky, útočníka Michala Papadopulose a fotbalového experta deníku Sport Davida Střihavky.



Po štacích v Opavě a ve Zlíně byl jeho prvním velkým působištěm v české lize ostravský Baník. Šanci pak dostal Pavel Hapal v i Mladé Boleslavi. Pro všechna angažmá platí obdobné hodnocení. Nezklamal, ani nezazářil.

Jeho trenérská kariéra začala stoupat až později. Hlavně v Žilině, kterou přivedl v roce 2010 k mistrovskému titulu a následně vyřadil Spartu v play off z Ligy mistrů... Nyní se mu daří i v pozici trenéra slovenské U21. Dovedl ji na loňský evropský šampionát v Polsku. A tam Hapalovi a spol. jen těsně unikl postup do semifinále…

„Je to nejlepší trenér, se kterým jsem se během kariéry zatím potkal,“ hodnotí Hapalovy schopnosti Martin Dúbravka, nyní gólman Newcastlu. „Vážím si ho jak po trenérské, tak i po lidské stránce,“ dodává devětadvacetiletý brankář, jenž se s Hapalem potkal v Žilině. „Měl přirozený respekt. U všech hráčů. Protože se k nim choval otevřeně a zároveň férově,“ líčí Dúbravka.

Bývalý sparťanský brankář oceňuje i Hapalovy trenérské kvality. „Přesně věděl, co chce hrát a jak to chce hrát. Nebylo to jen o tom chtít hrát dopředu a mluvit o ofenzivním fotbalu. Ano, on hrál ofenzivní fotbal, ale nikdy to nebyla hra na náhodu,“ pokračuje Dúbravka.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud