Radek Špryňar
15. března 2018 • 10:20

Úkoly pro Plzeň: Šanci přinese jen agresivní presink, přesnost i odvaha

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sporting předvedl v prvním utkání osmifinále Evropské ligy mimořádnou kvalitu. Do odvety si veze náskok 2:0. Z hlediska postupové matematiky zlý výsledek. Přesto Plzeň šanci má. Pokud se zlepší v určitých aspektech hry, může favorita zahnat do kouta. Uznávaný trenér Václav Kotal si vzal hru portugalského týmu pod drobnohled a pro deník Sport ji detailně rozpitval. 



Charakteristický rys hry

Očima Václava Kotala
Sporting vychází z rozestavení 4-1-4-1. Zaujalo mě výborné měnění míst krajních a středových záložníků i útočníka. Není výjimkou, že středoví polaři se ocitnou na lajně a naopak krajní se zasunou doprostřed. Dochází k častým rotacím, těžko se takový styl brání. Dalším významným prvkem je výborná hra defenzivního záložníka Carvalha. Zajišťoval stopery, ale mnohdy i krajní obránce. Když stoper vyvážel míč, nebo naopak napadal, tak je velmi chytře zajišťoval. 

Názor Sportu
Je bezpodmínečně nutné, aby Plzeň byla vzadu kompaktní a držela aktivní linii celé obranné čtyřky, což se v prvním utkání nedělo. Pak v obranné hře Viktorie docházelo k chaosu. Více pomoct musí i středoví záložníci Hrošovský s Hořavou. Chybět bude distancovaný Limberský . Trenér Vrba má dvě varianty. Buď o řadu níž stáhne Kovaříka, nebo pošle na hřiště Havla.

Charakteristický rys hryFoto Sport

Presink

Očima Václava Kotala
Agresivita při napadání, to byl obrovský rozdíl. Sporting byl v této činnosti lepší, přitom Plzeň měla více faulů. Viktoria napadala příliš jemně, hráče nedostupovala natěsno. Sporting tak mohl celkem v klidu kombinovat, nebyl pod tlakem.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud