Jonáš Bartoš
16. března 2018 • 04:55

Vyřazená, ale probuzená Plzeň. Vrba nakopl tým i odstavenými oporami

Vstoupit do diskuse
0
  • Viktorie Plzeň skončili svou pouť v Evropě v osmifinále. V domácí odvetě se Sportingem nabídli Vrbovi svěřenci fanouškům strhující podívanou, kterou rozsekla až hostující branka v prodlouženíViktorie Plzeň skončili svou pouť v Evropě v osmifinále. V domácí odvetě se Sportingem nabídli Vrbovi svěřenci fanouškům strhující podívanou, kterou rozsekla až hostující branka v prodlouženíFOTO: profimedia.cz

    Vyhráli 2:1, ale museli sledovat, jak křepčí hráči na druhé straně. Přesto nemusí mít hlavy dole. Fotbalisté Viktorie Plzeň skončili svou pouť v Evropě v osmifinále. V domácí odvetě se Sportingem nabídli Vrbovi svěřenci fanouškům strhující podívanou, kterou rozsekla až hostující branka v prodloužení. Západočechům v zápase výrazně pomohli i hráči, kteří na podzim nenastupovali. Kdo proti Sportingu zářil?

  • Dvougólový rváč Bakoš

    Fábio Coentrao ze Sportingu Lisabon v souboji s plzeňským Markem BakošemFoto Michal Beránek / Sport

    Tomáš Chorý chyběl v nominaci úplně, Michael Krmenčík nebyl podle trenéra Vrby ve stavu, aby zvládl utkání od začátku. Plzeňský kouč tak vsadil na útočnou trojku Marka Bakoše. Zkušený harcovník hrál v sezoně teprve osmý zápas, na jaře naskočil na pouhých pět minut s Libercem. Proti Sportingu ho ale bylo plné hřiště. Už v šesté minutě se pověsil na milimetrový centr Jana Kovaříka a začal plzeňskou stíhací jízdu. Ve druhém poločase proměnil zpětnou Havlovu přihrávku, výsledek 2:0 pak zápas dostal do prodloužení. „Odevzdal dvousetprocentní výkon, klobouk dolů,“ chválil po utkání 34letého forvarda trenér Pavel Vrba.

    Bakoš: Jsme zklamaní. Cítili jsme, že jsme mohli postoupit
    Video se připravuje ...

  • Fantom Hruška

    Brankář Plzně Aleš Hruška při šanci Bryana Ruize ze SportinguFoto Michal Beránek / Sport

    Gólman pro Evropskou ligu svůj tým znovu držel. Aleš Hruška, ač v lize dostává přednost Matúš Kozáčik, prokazoval skvělou výkonnost celou sezonu. Už v Portugalsku odvrátil několik gólových šancí a výrazně přispěl k tomu, že v odvetě v Plzni ještě bylo o co hrát. Fanoušci málem zbořili nadšením Doosan Arénu, když v nastavení čtvrtečního duelu zlikvidoval Dostovu penaltu. Mimochodem nesprávně nařízenou, o to byla radost domácích sladší. Na gól v prodloužení už dosáhnout nemohl. Celkově zaslouží Hruška za svůj part v Evropské lize absolutorium. „Byl skvělý,“ ocenil Vrba.

    Hruška: Penalta? Prostě mě trefil do ruky, měl jsem štěstí
    Video se připravuje ...

  • Přeházená obrana

    Brankář Sportingu Lisabon Rui Patricio v permanenci po střele Milana Havla z PlzněFoto Sport

    Plzni chyběli hned tři stabilní členové defenzivní letky. Kapitán Hubník absentuje kvůli zranění, karty do hry nepustily Davida Limberského. Lukáš Hejda nebyl úplně fit a do zápasu šel až z lavičky. Radim Řezník musel z kraje obrany na stopera, v obranné čtyřce s ním nastoupili Hájek, Kovařík a Havel. Všichni si ale vedli velmi dobře, ofenzivní manévry Sportingu, pokud nějaké byly, dokázali až na výborně sehranou gólovou akci v prodloužení včas krotit. „Havel odehrál možná jedno z nejlepších zápasů, co je v Plzni,“ ocenil Vrba muže, který připravil druhý gól pro Marka Bakoše.

    Plzeňský Marek Bakoš odhlavičkovává míč před Fábiem Coentraem ze Sportingu Lisabon
    Plzeňský Marek Bakoš odhlavičkovává míč před Fábiem Coentraem ze Sportingu Lisabon

  • Kovaříkova forma

    Jan Kovařík z Plzně v souboji o míč Martinsem Gelsonem ze Sportingu LisabonFoto Michal Beránek / Sport

    Podzimní část sezony Jan Kovařík promarodil, když si v letní přípravě smolně zlomil kotník. Zimní přípravu už ale zvládl bez problémů a na jaře nabral výbornou formu. Pro Kovaříka šlo proti Sportingu teprve o sedmé utkání v aktuální sezoně, přesto odehrál skvělých 120 minut. Hned v úvodu naservíroval krásný bochánek na hlavu Marka Bakoše. Netypicky pravačkou, ač ho zdobí především technika jeho skvělé levačky. Poradil si i s pozicí levého obránce, kde nahradil vykartovaného Davida Limberského. Skromný chlapík, který v Plzni kroutí už šestou sezonu, se dokázal vydrápat zpět do nejužšího kádru a Vrbovi naznačil, že s ním musí počítat.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud