27. března 2018 • 10:17

Majitel Slavie plánuje velký prodej realit. Tvrdík: Edenu se to netýká

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čínský konglomerát CEFC China Energy, který působí rovněž v České republice a patří mu fotbalová Slavia, plánuje prodat své globální realitní portfolio s účetní hodnotou přes 20 miliard jüanů (více než 65 miliard Kč). Informuje o tom agentura Bloomberg s odvoláním na zdroje obeznámené se situací. Podle vyjádření šéfa Slavie Jaroslava Tvrdíka pro Lidovky.cz by se to nemělo dotknout českých akvizic včetně stadionu v Edenu, který firma také vlastní.



Že prodej realitního portfolia nedotkne nemovitostí v Česku potvrdil pro ČTK i mluvčí mluvčí CEFC (Europe) Group Company Pavel Bednář.

Na prodej je podle zdrojů téměř stovka nemovitostí, včetně kancelářských budov, hotelů či průmyslových zařízení. Tyto nemovitosti leží převážně ve velkých čínských městech, některé se však nacházejí také v Evropě či ve Spojených státech.

Podle informací Sportu proběhlo v tomto týdnu v české pobočce CEFC masivní propouštění, které se dotklo téměř třetiny zaměstnanců. Slavie se ale tato vlna nedotýká.

CEFC v České republice spravuje aktiva ve výši přes 1,5 miliardy eur (38 miliard korun). Kromě Edenu získala budovu bývalé Živnobanky, hotel Le Palais či nákupní centrum Florentinum. Tvrdík vyloučil, že by se tato operace měla dotýkat největších realit společnosti v Praze.

Šéf CEFC a poradce prezidenta Miloše Zemana Jie Ťien-ming je v Číně vyšetřován pro podezření z porušení zákona. Firma si Českou republiku vybrala jako hlavní sídlo svých evropských aktivit a zaměstnává v tuzemsku přes 4000 lidí.

Jugas v Overtimu: o totálním fotbale, ohrožení ve Slavii i startu za repre
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud