1. dubna 2018 • 05:00

Těžký boj Sparty o Evropu. Jak si vedou týmy, které jsou v lize výš?

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
  • Zklamaný Josef Šural po remíze Sparty v TeplicíchZklamaný Josef Šural po remíze Sparty v TeplicíchFOTO: Jaroslav Legner (Sport)

    Ve hře do konce sezony zbývá ještě 24 bodů. Může se Sparta vyhoupnout na pohárové příčky, nebo zůstane pro příští sezonu bez účasti na evropské scéně? Tým, který v této sezoně prošel mohutným posilováním, na jaře přes trenérskou rošádu dál klopýtá. Po remíze v Teplicích 1:1 se situace z letenského pohledu opět zkomplikovala. Jaké jsou vyhlídky Sparty a jak jsou na tom rivalové, které se nacházejí v tabulce výš?

  • 6. Sparta 36 bodů

    CELÝ SESTŘIH: Teplice - Sparta 1:1. Hosté už popáté za sebou nevyhráli
    Video se připravuje ...

    Jedna výhra a pak festival remíz. Sparta zůstává ze špičky společně s Jabloncem na jaře jako jediná neporažená, ale na oslavy to není. Naopak narůstající počet ztrát, který začal na Slovácku a pokračoval proti Brnu, v Karviné a se Slavií je frustrující. Všechny mají společné znaky. Zápasy se pro Spartu slibně vyvíjejí, s jedinou výjimkou šla vždy do vedení. Jenže pak ztrácí nad zápasem kontrolu. Čas ubývá, Sparta potřebuje předstihnout své dva výše postavené soupeře...

  • 5. Jablonec 3 body

    CELÝ SESTŘIH: Jablonec - Bohemians 2:1. Severočeši jsou na jaře dál stoprocentní, rozhodl Jovovič
    Video se připravuje ...

    Největší jarní senzace a tým s nejlepší aktuální formou. Pod trenérem Petrem Radou se Jablonec rozjel a na jaře je zatím suverénní stejně jako vedoucí Plzeň na podzim. Přitom do jarní části sezony vstupoval se sedmibodovou ztrátou na Spartu, už po minulém kole se dostal před ní a náskok navyšuje. Klíčový bude vzájemný duel obou sousedů v tabulce, který se odehraje 20. dubna na Letné.

    Vzájemná bilance: Jablonec – Sparta 0:3 (podzim)

  • 4. Olomouc 4 body

    CELÝ SESTŘIH: Dukla - Olomouc 2:3. Vítězství Hanáků zařídil hattrick Řezníčka
    Video se připravuje ...

    Nováček neztrácí dech a stále má sezonu rozjetou s pohárovými vyhlídkami. Na jaře se může Olomouc mnohem víc spolehnout na domácí zápasy, v pátek ale Hanáci poprvé napravili svoji bilanci také venku, když vyhráli 3:2 na Dukle. Navíc mají proti Hapalovu týmu výhodu podzimní výhry 1:0. Jarní odveta ve 29. kole bude v Praze mimořádně vypjatá.

    Vzájemná bilance: Olomouc – Sparta 1:0 (podzim)

  • 3. Liberec 5 bodů

    CELÝ SESTŘIH: Slovácko - Liberec 0:1. Hubenou výhru Slovanu vystřelil Pulkrab
    Video se připravuje ...

    Liberec začal jaro prohrou na Spartě 0:2, ale od té doby už neprohrává a na Slovácku přišla první letošní výhra venku. Ve zbytku sezony kromě Slavie už nečeká tým trenéra Davida Holoubka žádný soupeř z nejlepší šestice v tabulce. Nevýhodou při soupeření se Spartou je negativní vzájemná bilance.

    Vzájemná bilance: Liberec – Sparta 1:1 (podzim), Sparta – Liberec 2:0 (jaro)

  • 2. Slavia 6 bodů

    Unikátní VIDEO ze zasněženého derby Sparta - Slavia: podívejte se na záběry přímo od hřiště
    Video se připravuje ...

    Přes úvodní zakopnutí v Jihlavě jde Slavia za druhým místem zatím nejsebevědoměji. Ačkoliv v derby proti Spartě nevyhrála, tím, že dotáhla poločasovou ztrátu 0:3 na konečných 3:3 ji uštědřila psychologickou ránu. Svůj náskok dnes může zvýraznit, pokud dnes v Edenu porazí nevýrazný Zlín.

    Vzájemná bilance: Slavia – Sparta 2:0 (podzim), Sparta – Slavia 3:3 (jaro)

  • 1. Plzeň 15 bodů

    CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 1:2. Lídr doma na jaře stále nevyhrál
    Video se připravuje ...

    Šance na dostihnutí lídra ligy je pro Spartu přes aktuální vrtkavou formu Plzně, kterou potvrdila včerejší prohra s Mladou Boleslaví, už jen mizivá. Pro Hapalův tým v současném rozpoložení bude důležité proti Plzni bodovat. Velký šlágr se bude hrát na západě Čech už za dva týdny.

    Vzájemná bilance: Sparta – Plzeň 0:1 (podzim)

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud