Jonáš Bartoš
9. dubna 2018 • 04:59

Plzeňský jarní úpadek. Mužstvo sráží psychika, Vrba naznačil pohovory

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Viktoria Plzeň ztrácí šťávu. Nedělní prohra na Bohemians (2:5) byla nejhorším výkonem sezony, první poločas možná vůbec nejhorším představením, které hráči předvedli pod Pavlem Vrbou na střídačce. Západočeši drží sedm kol před koncem sedmibodový náskok v čele ligy. V neděli ale do Doosan Arény přijede nažhavená Sparta. Vrbův soubor potřebuje vyhrát, zkušený tým má týden na to, aby se ze vzniklé krize dostal a na velkého soka vlétl v plné parádě. Co se teď v Plzni po výprasku z Ďolíčku bude dít?



Nastupuje stejný tým, ale oproti podzimu má momentálně úplně jinou tvář. „Náš výkon na Bohemians? Úroveň krajského přeboru,“ prohlásil natvrdo Vrba . Do kamer stanice O2 Sport, která utkání vysílala, chvíli po závěrečném hvizdu připustil, že mužstvo hazarduje s titulem.

Už v neděli čeká Západočechy jedna z klíčových bitev. Doma vyzve Spartu, která prožívá mizernou sezonu, ale pod trenérem Hapalem chce ukázat, že si mužstvo konečně sedlo a začne vítězit. Třeba v derby se Slavií chyběl Letenským kousíček, když prohospodařili vedení 3:0.

„Teď máme doma zápas se Spartou, tam už musíme zabrat,“ zdůraznil Patrik Hrošovský . Po výprasku od Bohemians zároveň naznačil, co teď Plzni přidělává velké problémy. Tím začíná být nalomená psychika, vždyť mužstvo zvyklé na sbírání výher po hrstech zvládlo za tři body na jaře jediný zápas ve Zlíně (1:0). „Když máme (v lize) nějaký náskok a nedokážeme zvládnout zápasy, ani ty domácí, které nám obvykle vycházely, tak podle mě jednoznačně rozhoduje hlava,“ pravil slovenský reprezentant.

Zkušení borci, kteří už odehráli spousty těžkých bitev v lize i pohárové Evropě, opravdu dělají nezvykle mnoho chyb, mužstvo nefunguje. „Je to naše největší minus. Děláme zbytečné chyby, ze kterých dostáváme góly, pak je těžké zápasy otáčet,“ připustil Hrošovský.

CELÝ SESTŘIH: Bohemians - Plzeň 5:2. Debakl lídra ligy, za domácí řádil Mašek
Video se připravuje ...

Zbývající program Plzně
24. kolo: Sparta (doma)
25. kolo: Brno (venku)
26. kolo: Karviná (doma)
27. kolo: Slavia (venku)
28. kolo: Slovácko (doma)
29. kolo: Teplice (doma)
30. kolo: Dukla (venku)

Po středečním bezbrankovém zápase na Baníku si trenér Vrba postěžoval na možný tlak ze strany klubového vedení, po Bohemians zase připustil, že hráče čekají v týdnu pohovory. „Určitě se něco bude dít, co, to je věc nás v klubu. Spousty věcí si musíme vyříkat,“ prohlásil Vrba v pozápasovém rozhovoru pro stanici O2 Sport.

Plzni pomalu mizí luxusní polštář na prvním místě, se kterým šla do jarní části ligy. Náskok na druhou Slavii dělá momentálně sedm bodů, v případě, že v neděli se Spartou znovu neuspěje a Slavia v pátek naopak zdolá doma Karvinou, už budou mít k dobru pouhé čtyři body.

Co ještě může Plzni pomoct? Třeba návrat zraněného Michaela Krmenčíka, nejlepšího kanonýra ligy, který laboruje s pochroumaným kotníkem. K dispozici není ani Lukáš Hejda, další stabilní člen podzimní úspěšné základní sestavy. „To se uvidí až v pátek, momentálně trénují individuálně. Teď nelze říct, jestli budou v neděli k dispozici,“ prohlásil neurčitě Vrba k absentujícím marodům.

Šanci možná znovu dostane i Daniel Kolář , který proseděl poslední dva zápasy na lavičce, v Ostravě nastoupil pouze na závěrečné čtyři minuty. Zkušený záložník přitom na podzim rozhodl bitvy se Spartou i Slavií, jenže na jaře jeho výkonnost kolísala a vypadl ze sestavy. Je ale možné, že na Spartu půjde do akce, Kolář je právě typem hráče, který se na těžké zápasy dokáže skvěle připravit.

Bohemians - Plzeň: Šmíd se pověsil do vzduchu a Bohemians vedou 1:0
Video se připravuje ...

Bohemians - Plzeň: Reiter se řítil sám na Hrušku, dotlačil míč do brány – 2:0
Video se připravuje ...

Bohemians - Plzeň: Tetteh udržel míč a přihrál před bránu Maškovi – 3:0
Video se připravuje ...

Bohemians - Plzeň: Kocič si dal vlastní gól a snížil na 3:1
Video se připravuje ...

Bohemians - Plzeň: Bartkovu hlavičku vytáhl Hruška na břevno, Mašek dorazil do brány – 4:1
Video se připravuje ...

Bohemians - Plzeň: Šílený zápas pokračuje! Hrošovský našel Kopice a je to 4:2
Video se připravuje ...

Bohemians - Plzeň: Tetteh se nádherně trefil z úhlu do šibenice a Bohemians vedou 5:2
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud