13. dubna 2018 • 09:24

Sparta je pro nás ideální soupeř, říká Kopic. Hráči si vyříkali chyby

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už v neděli přijde na řadu jeden z největších šlágrů ligového jara. Do Plzně se chystá Sparta, řádně nažhavená a odhodlaná uspět. Oba týmy nutně potřebují body- Západočeši se po špatném vstupu do jara chtějí nastartovat do finiše za titulem, Letenští zase dohánějí pohárové příčky. „Na takové zápasy se vždycky těším,“ prohlásil pro klubové stránky kapitán Roman Hubník.



Viktoria musela v týdnu vstřebávat nejhorší porážku sezony. Výplach 2:5 v Ďolíčku s Bohemians označil trenér Pavel Vrba za jeden z nejhorších zápasů (především výkon v prvním poločase), který v Plzni odkoučoval.  

„S klukama jsme si teď v týdnu k průběhu jara něco řekli. Víme, že to není dobré, ale Sparta je pro nás možná ideální soupeř, abychom dokázali sami sobě i fanouškům, že jsme pořád dobrý tým a ligu zvládneme v pohodě dohrát,“ přál si záložník Jan Kopic.

Plzeň velké zápasy umí, zkušený kádr se na silné soupeře většinou dokáže výborně nachystat. Možná i proto podala Viktoria nejlepší výkon v odvetě osmifinále Evropské ligy proti Sportingu Lisabon, kde hnaná domácím publikem bojovala o postup až do dramatického prodloužení.

Jenže v lize jde o úplně jinou písničku, na Západočechy padla těžká deka. V sedmi zápasech dokázali porazit pouze Zlín, čtrnáctibodový náskok na čele ligy se smrskl na polovinu. Proti Spartě už není kam couvat, Plzeň potřebuje proti velkému rivalovi uspět.  

RENTGEN: Martin Hašek rozebírá, jak jeho Bohemians rozdrtili Plzeň
Video se připravuje ...

„Věřím, že to zvládneme, konečně se nastartujeme a budeme předvádět výkony jako na podzim,“ přál si kapitán Roman Hubník. „Cítím i na tréninku, že kluci dřou. Pevně věřím, že to v neděli od šesti ukážeme také na hřišti a nezůstaneme jen u slov. Předvedenou hrou a hlavně výsledkem uděláme zase radost našim fanouškům,“ slíbil západočeský lídr.

Proč se Plzeň v ligovém jaře, kam vstupovala jako suverénní lídr a aspirant na titul, tolik trápí? „Nejvíc nám asi chybí odhodlání, touha jít za vítězstvím, to mi od mužstva schází. Musíme začít od základních věcí, věřím, že pak přijdou góly i výsledky,“ hledal Hubník příčiny. „Nevidím tam takovou týmovou kompaktnost, co nás zdobila na podzim,“ dodal záložník Jan Kopic, jeden z mála, který v posledních zápasech snese přísnější měřítko a podává stále slušné výkony.

Sparta přijede do Plzně hrát fotbal, s cílem rozdat si to v zápase jako rovný s rovným. „Když přijede Sparta, Slavia, přijde plný stadion, lidi jsou do zápasu od začátku ponoření. Je to víc vyhecované, každý chce porazit Spartu o trošku víc, to je jasné,“ přiznal Kopic.

A jak nedělní šlágr dopadne? „Pro Spartu to není moc dobrá sezona, jsou šestí, ale pořád mají reálnou šanci dostat se na příčky zaručující Evropskou ligu. Pro ně to může být odrazový zápas, to samé platí pro nás, že se od něj můžeme odrazit bodově a hlavně psychicky,“ odhadoval Kopic.

Utkání Plzeň – Sparta začíná v neděli od 18.00, sledovat ho můžete v PŘÍMÉM PŘENOSU na iSport.cz.

Šural: Forma Plzně? Nemají jinou možnost než vyhrát, čeká nás těžký zápas
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

TOP 5 gólů Plzně: Limberského bomba, Krmenčíkův parádní volej a Kolářova raketa
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Bohemians - Plzeň 5:2. Debakl lídra ligy, za domácí řádil Mašek
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud