Jan Vacek
20. dubna 2018 • 14:46

Hapal řeší před Jabloncem rébus na stoperu. Vsadí znovu na Costu?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po příchodu do Sparty si stanovil jasný cíl: stabilizovat složení základní sestavy a ukončit místy podivnou rotaci hráčů, kterou předváděl jeho předchůdce Andrea Stramaccioni. Trenérovi Pavlu Hapalovi se to z velké míry povedlo. Výjimkou je pozice stoperů. Během pěti duelů využil tři různé dvojice. Nyní musí se středními beky šachovat znovu, dnes proti Jablonci (20.15, PŘÍMÝ PŘENOS na iSport.cz) totiž nemůže využít vykartovaného Davida Hovorku.



Na podzim platilo, že bývalý kouč Letenských Andrea Stramaccioni v drtivé většině případů spoléhal na dvojici Lukáš Štetina, David Hovorka. Právě jejich spolupráce byla jedním z mála světlých momentů jinak bídného sparťanského podzimu. Ostatně, právě slovenského chasníka Štetinu v hodnocení první poloviny sezony pochválil i majitel klubu Daniel Křetínský.

Tuhle fungující dvojku ovšem Ital v úvodu jara rozdělil. Konkrétně po utkání s Libercem. Na Slovácku už po boku Štetiny naskočil Semih Kaya. Od té doby se složení stoperského dua pravidelně měnilo. Úplně stabilizovat ho z různých důvodů nedokázal po svém příchodu ani Hapal.

V prvním zápase na hřišti Karviné naskočili Costa Nhamoinesu s Hovorkou, v dalších dvou utkáních proti Slavii a Teplicím Štetina s Costou. Obránce ze Zimbabwe se ovšem následně zranil, Hapal se proto vrátil k osvědčené dvojici z podzimu.

Štetina s Hovorkou odehráli zápasy proti Dukle a v Plzni. Byť na vrub druhého jmenovaného jde úvodní inkasovaný gól ve Štruncových sadech, v mezihře neměli výraznější problémy. Hovorka si ovšem na západě Čech vykoledoval čtvrtou žlutou kartu a čeká ho nucená pauza. „Nezbývá nám než ho nahradit typologicky co nejpodobnějším hráčem,“ řekl v rozhovoru pro deník Sport v týdnu Hapal.

V zásadě má kouč Sparty tři možnosti: do akce společně se Štetinou mohou jít Costa, Semih Kaya a Michal Kadlec. Nad zdravotním stavem Costy ovšem zůstává drobný otazník. „Je připravený naskočit,“ říkal Hapal před duelem s Viktorií.

Důrazný stoper ale nakonec nebyl ani mezi náhradníky. Nyní už je ale Costa v plném tréninku s týmem a podle informací Sportu by to měl být právě on, na koho Hapal dnes v klíčovém duelu proti Jablonci ukáže.

Kaya totiž naposledy nastoupil 4. března proti Brnu, Hapal ho po příchodu na Letnou zatím nevyužil ani jednou. Příliš pravděpodobné není ani nasazení Michala Kadlece, jenž se s ohledem na svou výkonnost netěší přílišné důvěře trenérského štábu.

„Pokud bude Costa zdravotně v pořádku, určitě nastoupí,“ říká zdroj detailně obeznámený s děním v letenském klubu. Pevnou defenzivu bude Sparta dnes obzvlášť potřebovat. Rozjetý Jablonec totiž na jaře nasázel už šestnáct branek, nejvíc ze všech ligových celků.

Unikátní video ze šlágru Plzeň – Sparta: Góly, emoce i skvělí fanoušci
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

STOPEŘI SPARTY POD HAPALEM
20. kolo, Karviná–Sparta 1:1 
HOVORKA COSTA 
21. kolo, Sparta–Slavia 3:3 
ŠTETINA COSTA 
22. kolo, Teplice–Sparta 1:1 
ŠTETINA COSTA 
23. kolo, Sparta–Dukla 3:0 
HOVORKA ŠTETINA 
24. kolo, Plzeň–Sparta 2:2 
HOVORKA ŠTETINA 

Chybné bránění standardek v Plzni? Podívejte se na sparťanské viníky
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Sparta 2:2. Hosté neudrželi náskok, srovnal Hořava
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud