24. dubna 2018 • 12:58

Trenéři? Ideálně Wenger a Brückner, řekl Rosický. Zahraje si s bratrem?

Autor: jav, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

V sobotu 9. června se chystá velká sláva. Tomáš Rosický se na Letné oficiálně rozloučí s velkolepou fotbalovou kariérou, dává dohromady týmy z prvnotřídních hvězd ze světa i z Česka. Rosický při setkání s novináři mluvil i o tom, jak náročné je exhibici organizovat, vyjádřil se i k současnému hernímu projevu Sparty a Wengerově konci v Arsenalu. Zároveň prozradil, že už je zaregistorván v rodných Šestajovicích, kde by mohl nastoupit se svým bratrem Jiřím.



Můžete už potvrdit nějaké hráče, co přijedou na vaši rozlučku na Letnou?
„Kontaktoval jsem spoustu bývalých spoluhráčů. Pořád se ale může cokoli stát. Formát rozlučky je daný - kluci, se kterými jsem hrál za reprezentaci proti klukům ze zahraničí. Třeba Césc Fábregas (záložník Chelsea) řekl, že určitě přijede, ale může se stát, že ho povolají do reprezentace, to teď nevíme. Stejně se může stát i u dalších, že nepřijedou. Z Arsenalu by měl dorazit Flamini, z Dortmundu kluci z Brazílie - určitě Dede. Z bývalých reprezentantů Honza Koller , Karel Poborský , Marek Jankulovski, ti všichni by tu měli být. Jsou to zajímavá jména, nejen pro nás hráče, ale i pro fanoušky."

Už víte, kdo povede výběry jako trenér?
"Ideální scénář je Karel Brückner a Arséne Wenger. S Karlem jsem mluvil a ten mi to přislíbil. Co se týká Arséna, tak tam je teď velký otazník i kvůli událostem, které se teď v Arsenalu udály."

Koho z hráčů jste ještě oslovil?
"Třeba Pavel Nedvěd a Petr Čech jsou pozvaní, ale asi se nepovede sehnat všechny, které bych na Letné chtěl. Někteří můžou být v nominacích na mistrovství světa do Ruska, je těžké o nich teď mluvit, třeba jako Özil, Wilshere, Walcott. Každopádně půjde o zajímavá jména."

Komu jste volal jako první?
"Mezi prvními jsem oslovoval Cesca Fábregase, Mathiea Flaminiho, Alexandera Hleba, Nuriho Sahina, Christophera Metzeldera, Dedého. Mohlo by to být opravdu pěkné a mohli by přijet světoví hráči, které by doufejme plná Letná mohla vidět."

Je náročné takovou akci organizovat?
"Nečekal jsem, že to bude takhle těžké. Je to pro mě zas nová zkušenost. Já jsem těmto novým věcem otevřený a pro moji budoucí roli, ať už bude jakákoli, to může být velice prospěšné."

Když přijde den zápasu, tak mi nohy pořád hrají, přiznává Rosický
Video se připravuje ...

Chybí vám fotbal na hřišti?
"Upřímně mně to zatím nechybí, určitě mi nechybí tréninky a to denodenní chystání se na zápas. V den zápasu mi nohy hrají, když vidím hřiště, to bych si zahrál. Jsem zaregistrovaný v Šestajovicích ( Rosického rodné místo, kde hraje i jeho bratr Jiří). Nevím, jestli se tam půjdu před exhibicí rozehrát, nebo do toho půjdu z voleje."

Nastoupí i váš bratr?
"Uvidíme, jestli se pro něj najde místo, musím se podívat na Šestajovice, jakou má formu (úsměv). Předevčírem zase prohráli doma 1:4, nevypadá to dobře."

Stíháte se sám věnovat nějakému sportu?
"Trochu se udržovat musím, protoře bych lehce nakynul. Občas si jdu zaběhat, tyhle věci samozřejmě dělám. Nechybí mi denodenní trénink, posilovna, to jsem vždycky nesnášel, ale musel jsem to dělat, věděl jsem, že je to potřeba."

Jaké je vaše současné vytížení ve Spartě?
"Jezdím na Spartu každý den, jen teď jdu po schodech nahoru a řeším věci kolem týmu. Během kariéry jsem se o sebe musel hodně starat, hodně cvičit. Den pro mě tréninkem nekončil. Časově je to teď podobné, jako když jsem hrál."

Jste spokojený s aktuálními výkony Sparty?
"Na týmu je vidět herní progres, což je pro mě zásadní. To je věc, za kterou se šlo, když se angažoval trenér Pavel Hapal. Jsme na dobré cestě, lepšíme se, ale musíme být ještě mnohem lepší, tohle rozhodně nestačí. Věřím, že jsme na správné cestě."

Co říkáte Wengerův konec v Arsenalu?
„V Arsenalu končí jedna obrovská éra, která se už nebude opakovat, zanechal tam obrovskou stopu. Bude to něco nového, obrovská změna. Jsem sám zvědavý, jak se s tím popasujou. Klub se ale už chystal na dobu po Arsénovi, dělal se nový skauting, všechny kompetence se začaly rozmělňovat na jiné lidi, z Barcelony přišel sportovní ředitel. Bylo jasné, že se chystají na éru po Arsénovi, z tohoto pohledu na to jsou připravení. Nejdůležitější je, kdo to po něm převezme, jakou cestou půjde. Podle mě nepůjde o žádný převrat, trenérem se stane někdo, kdo zastává podobné hodnoty jako Arséne."

Co podle vás bude dělat dál?
„Nemyslím, že pro něj končí trenérská kariéra. Kdy a jak bude pokračovat, to samozřejmě nevím, jestli si bude chtít dát oraz, nebo hned do něčeho vstoupí od nové sezony."

Sparta - Liberec: Rosický se symbolicky loučí s kariérou, svlékl dres a oblékl sako
Video se připravuje ...

Rosický o Arsenalu: Naznačovali mi tam, že bych mohl být dobrý trenér
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Poslední gól! Tomáš Rosický se prosadil doma proti Karviné
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud