28. dubna 2018 • 20:09

Kontroverze v Ostravě: nepotrestané fauly, ofsajd i míčem trefený sudí

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně emocí planulo v Ostravě bezprostředně po utkání Baníku se Spartou (3:2). Hosté si stěžovali především na příliš agresivní hru domácího kapitána Milana Baroše a jeho faul před rozhodujícím gólem, který sudí Emanuel Marek nechal bez povšimnutí. Kontroverzních momentů ale přinesl zápas daleko víc. Například nepotrestané „žluté“ fauly Filla a Baroše na Plavšiče s Frýdkem, neodmávaný ofsajd domácích fotbalistů, Hovorkovo stažení kapitána Baníku v pokutovém území či Barošem nakopnutý míč do sudího.



39. minuta - Baroš kopl míč do sudího, ten nereagoval

V tento moment si sudí Marek mohl poprvé v zápase sjednat u Baroše respekt, ale neudělal to. Ostravský útočník po Kangově faulu na Poznara chtěl, aby se žlutilo. Nejprve na dálku rozhodčího seřval, poté do něj i z několika metrů naštvaně kopnul míč. Marek ale vůbec nereagoval, přitom mohl teoreticky tasit i žlutou kartu.

4946688:gallery:true:true

45. minuta a Fillův faul zezadu na Plavšiče

Ostravský fotbalista zezadu nadvakrát podrazil rychlonohého Srdjana Plavšice, kterého před tím marně stíhal. Srbský záložník si navíc při pádu poranil zápěstí a druhý poločas absolvoval s bandáží na ruce. Tady rozhodčí Emanuel Marek mohl klidně vytáhnout žlutou kartu pro Martina Filla, jednu z opor Baníku však ušetřil napomenutí.

Baník - Sparta: Plavšiče po drsném faulu ošetřovali, Baroš přišel vyčinit rozhodčímu
Video se připravuje ...

49. minuta a Štetinovo strčení do Baroše

Nabíhajícího Milana Baroše tentokrát postrčil zhruba metr před hranicí velkého vápna vracející se Štetina. Faul to byl, byť podobné zákroky sudí v zápase několikrát nepískal. Rozhodčí Marek nejdříve situaci vůbec neviděl a signalizoval výhodu pro Baník za jeden z předešlých faulů. Až když míč Azevedovi utekl do autu, tak na popud vztekajícího se Baroše a po poradě s asistentem nařídil volný přímý kop. Nutno dodat, že místo pro rozehrání posunul zhruba tři metry doleva. Ke sparťanské smůle a ostravské radosti z něj pak poslal Baník do vedení 2:1 chytrou střelou kolem zdi Hlinka.

Baník - Sparta: Po zákroku Štetiny na Milana Baroše nařídil sudí přímý kop
Video se připravuje ...

74. minuta a neodmávaný ofsajd po přímém kopu

Tato situace nakonec skončila ošetřováním sparťanského útočníka Josefa Šurala , kterého ve výskoku zboural spoluhráč Nita. Pískat a mávat se ale mělo už chvíli poté, co ostravský Azevedo přímý volný kop rozehrál. V jasném ofsajdovém postavení se totiž ocitli hned tři jeho spoluhráči, přičemž dva z nich se pak i zapojili do hry a jeden bránil ve hře vybíhajícímu gólmanovi. Proč asistent hlavního rozhodčího Adam Horák nechal praporek dole, ví asi jen on sám. Každopádně těžko vysvětlitelná chyba, protože postavení měl asistent v době kopu ideální.

Baník - Sparta: Asistent neodmával ofsajd domácích hráčů
Video se připravuje ...

77. minuta a stažení Baroše ve vápně

V posledních dvaceti minutách zápas vrcholil a soubojů přibývalo. Včetně těch nedovolených. Patřilo mezi ně i Hovorkovo stažení ostravského kapitána. Tomu ve vápně šikovně přiťukl míč Fillo, Baroš se natlačil před Hovorku a zblízka minul branku Sparty. Pískat se však mohl pokutový kop pro Baník. Hovorka totiž v souboji použil ruce za hranou pravidel, byť na druhou stranu Baroš na stopera Sparty padal. Hlavní hrdina, který celý zápas emotivně řešil řadu situací s rozhodčím Markem, po tomto zákroku překvapivě ani neprotestoval.

Baník - Sparta: V obrovské šanci Baroš! Domácí kapitán kousek od sparťanské branky selhal
Video se připravuje ...

78. minuta a Barošův tvrdý faul loktem bez žluté karty

Baroš v závěru zápasu svůj výkon gradoval nejen fotbalově, ale i herní agresivitou. V této situaci si jasně pomohl nešetrným faulem, za který měl vidět žlutou kartu. Do souboje o míč s Martinem Frýdkem totiž přišel pozdě a zjevně bez úmyslu hrát míč. Naopak ve chvíli, kdy Frýdek vyskočil, mu loktem tvrdě zajel do žeber.

Baník - Sparta: Baroš ve vzdušném souboji nebezpečně sestřelil Frýdka. Tohle hodně bolelo…
Video se připravuje ...

86. minuta a Barošův faul na Hovorku před gólem

Právě o tomto momentu mluvili sparťanští fotbalisté včetně trenéra Pavla Hapala po zápase nejvíce. Ještě před tím než Baroš famózním způsobem uklidil míč hlavičkou do sítě a zařídil Baníku vítězství, totiž na začátku akce bez povšimnutí sudích fauloval. Sparťanského stopera Hovorku si v souboji přidržel rukou, ten ztratil rovnováhu a upadl. Naopak Štetina v pokutovém území těsně před Barošovou hlavičkou uklouzl bez kontaktu s ostravským lídrem, což stoper Sparty i přiznal. Tady se Hapal mýlil.

Baník - Sparta: Barošův neodpískaný faul před gólem na 3:2
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Baník - Sparta 3:2. Domácí oživili naději na záchranu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud