3. května 2018 • 15:00

Pozor na Stocha, varuje Vrba před Slavií. Vyzdvihl práci Trpišovského

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sobotní šlágr v Edenu se blíží. Pokud fotbalisté Plzně na Slavii neprohrají, tři kola před koncem HET ligy oslaví titul. Domácí tak nemají kam ustupovat, musí sebrat tři body, pokud nechtějí přihlížet radostnému křepčení velkého rivala. "Slavia udělá maximum, aby vyhrála," prohlásil pro klubové stránky trenér Viktorie Pavel Vrba. Utkání Slavia - Plzeň sledujte v sobotu od 18:30 na iSport.cz >>



Západočeský kouč si uvědomuje, že na Slavii půjde o enormně náročné utkání. "Slavia je v situaci, kdy nás pro udržení teoretické šance na titul musí porazit. Navíc má jistě za cíl hrát kvalifikaci o Champions League, které by pro ně, v případě ztráty s námi, mohlo být složité dosáhnout. Proto očekávám, že Slavia bude chtít udělat maximum proto, aby zápas vyhrála," odhadoval Vrba .

Zatímco Plzeň se pomalu hrabe z jarní krize a vyhrála dvě poslední utkání (v Brně, s Karvinou), Slavia má v zádech dvě bezbrankové remízy v Liberci a se Slováckem. K tomu mužstvo kosí zranění, vykartovaný je i klíčový střední záložník Tomáš Souček.

"Slavia v těchto zápasech měla šance a mohla vstřelit branky. Možná ji potkalo to, co nás na začátku jara, kdy jsme v některých zápasech měli příležitosti, ale neproměňovali je. Jistě je to pro soupeře nepříjemné, ale rozhodně to neznamená, že by vzhledem k jejich kvalitě mělo jít o dlouhodobou záležitost," řekl plzeňský kouč.

Přiznal, že si jeho tým musí hlídat speciálně jednoho hráče. "Pozor si musíme dát především na Stocha, který je asi nejlepším hráčem Slavie, dokáže sám rozhodnout zápasy," vyzdvihl Vrba kvality šikovného slovenského křídelníka.

Trenér Plzně Pavel Vrba při zápase s Karvinou
Trenér Plzně Pavel Vrba při zápase s Karvinou

Stoch na jaře nabral výtečnou formu, proti Karviné se ve 24. kole vytáhl dvěma góly. Při zdravotních komplikacích zůstal ve Slavii prakticky jediným ofenzivním hráčem, který je schopný udeřit z křídelních prostorů a vytvořit potřebnou nadstavbu.

Vrba zmínil i způsob hry trenéra Trpišovského, který se od zimy snaží dostat do svých nových svěřenců. Ocenil, že nový kouč vyznává útočný styl, jakým se prezentují nejlepší kluby v Evropě.

Získá Viktoria titul v Edenu? Utkání Slavia - Plzeň sledujte na iSport.cz>>

"Slavia je trenérem hodně tlačená do ofenzivního fotbalu, do aktivity krajních hráčů včetně obránců. Je to rukopis trenéra, snaží se, aby hrála Slavia atraktivně. Ne vždy se to daří, ale to záleží i na hráčích, jestli plní to, co po nich trenér chce. Každopádně jejich filozofie je jasně daná a měnit se nebude," popsal úspěšný plzeňský kouč.

Západočeši pojedou do Prahy s velkou výzvou. Když ve vyprodaném Edenu neprohrají, můžou odstartovat mistrovské veselí. "Dvě kola zpátky asi nikdo nečekal, že můžeme na Slavii při neprohře slavit titul," prohlásil kapitán Roman Hubník . "Je to obrovská motivace. Zápas bude hrozně těžký, Slavia pořád bojuje o nejvyšší příčky. Ale, věřím, že to před vyprodaným stadionem zvládneme," dodal západočeský lídr.

"Ukončit to na Slavii by bylo specifické," představil si euforii v případě titulu záložník Martin Zeman , který prošel Spartou. Západočeši si ligovým prvenstvím můžou zajistit i účast v základní skupině příštího ročníku Ligy mistrů, což sebou přináší i bonus v podobě více jak 400 milionů korun.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Karviná 2:0. Hořava rozhodl dvěma góly
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Slovácko 0:0. Domácí zahodili šance, chtěli tři penalty
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud