Jan Podroužek
Premium
11. května 2018 • 04:59

Tecl vs. Škoda. Proč pohyblivý střelec zabral ve Slavii místo ikony?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Věci ve slávistickém útoku se hodně změnily. Ještě nedávno totiž platilo, že Milan Škoda hraje vždycky, když je zdravý. Právem si vydobyl neotřesitelnou pozici, stal se modlou pro červenobílé davy. Ale i na takovou osobnost došlo. Jeho místo totiž v posledních dvou důležitých zápasech zabral Stanislav Tecl. A ukázal všechno, proč si flek v základu zaslouží. Trenér Jindřich Trpišovský pak promluvil o tom, jak Škoda nezvyklou úlohu snáší, svůj názor na Tecla řekl i bývalý vyhlášený kanonýr Marek Kulič.



Přes šest let v červenobílém dresu a v něm 67 ligových branek. Chvíli zachraňoval slavný klub z pozice stopera, taky bylo pár přestupních období, kdy se přetřásalo, že Slavii opustí. Všechno přestál, a teď s ní zažívá ty lepší chvíle, které minulé léto podtrhl titulem. Pádných důvodů, proč se Milan Škoda stal klubovou ikonou, jsou mraky. Už ani na to se ale nedá spolehnout…

Je tu hladový rychlík.

Je tu Stanislav Tecl .

Hráč, jemuž po zimním návratu z hostování v Jablonci něco chybělo. Divné, protože přišel s osmi góly jako jeden z nejlepších střelců sezony.

„Když jsem se vracel, tak to nebylo ideální, nebyl jsem asi úplně dobře připravený na fotbal, jaký jsme chtěli hrát, a chvilku mi trvalo, než jsem se do toho dostal,“ snažil se Tecl přiblížit příčiny, proč na jaře za první tři ligová kola odehrál jen šest minut. A ani dál se nic zásadně nezlepšovalo. Pořád vysedával na lavičce, jen dostával o malinko větší prostor.

„Teď mám ale pocit, že se všechno zlepšuje,“ ulevil si autor gólu proti Viktorii Plzeň a dvou tref ve finále poháru proti Jablonci. V obou utkáních byl lídrem svého mužstva, hráčem, který je neustále v kolmém náběhu, pořád ve sprintu. Přesně takový, jakého si kouč Jindřich Trpišovský představuje.

Zmíněné poslední dva zápasy byly jedny z velmi mála, kdy naopak zůstala mezi náhradníky opora Milan Škoda, ačkoli mohl naskočit, se zdravotními problémy už byl srovnaný.

Přitom to, že se k podobnému kroku Trpišovský odhodlal, vůbec nemuselo být snadné. Přehlédnout milovaného Škodu a třeba nevyhrát důležitý zápas, dost možná by to měl od fanoušků na talíři. A ne jen od nich…

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud