16. května 2018 • 13:35

Dúbravka do Newcastlu? Rozhodne osud Beníteze, ve hře jsou i jiné týmy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Uplatní opci? Neuplatní? Kolem brankáře Martina Dúbravky se v posledních dnech neřeší nic jiného než jeho případný přestup ze Sparty do Newcastlu. Vše závisí na tom, zda v klubu zůstane trenér Rafael Benítez, který by ve vzájemné spolupráci rád dál pokračoval. Podle informací iSport.cz jsou však ve hře i jiné adresy v Premier League, kde by slovenský gólman mohl zůstat.



Čtyři čistá konta, skalp United, Arsenalu i Chelsea. O tom, že Martin Dúbravka udělal na Ostrovech skvělý dojem, není pochyb. Zda bude v Newcastlu pokračovat i nadále, řeší přední britská média.

Nováček Premier League si jej ze Sparty v zimě pouze vypůjčil za dva miliony liber (v přepočtu přibližně 58 milionů korun) a zároveň si s pražským klubem dohodl, že ve smlouvě bude zakotvena opce na trvalý odkup. Ta činí čtyři miliony liber (116 milionů korun). Celkem si tak Letenští mohou přijít na 174 milionů korun. V případě splnění určitých bonusů se částka může vyšplhat až na 200 milionů.

Podle informací iSport.cz má Newcastle čas na rozmyšlenou, zda se rozhodne opci uplatnit, do konce května. Poté už je Dúbravka z jeho dosahu a zvětšuje se manévrovací prostor pro Spartu, která momentálně vyčkává, jak se „maqpies“ rozhodnou.

Vše závisí na tom, zda bude trenérem španělský taktik Rafael Benítez, který si Dúbravku v zimě osobně vyžádal. Pokud se vedení klubu dohodne na pokračování, je velmi pravděpodobné, že setrvá i Dúbravka.

V opačném případě by Sparta zřejmě rozjela jednání s jinými anglickými celky. Už nyní má indície o tom, že zájem o 29letého brankáře v Premier League rozhodně je a kluby jsou ochotny zaplatit ještě větší částky než Newcastle. V Anglii se dokonce spekuluje o letošním finalistovi Ligy mistrů Liverpoolu.

Ať už jednání dopadnou jakkoliv, je téměř jisté, že Sparta překoná svůj vlastní rekord v transferech za brankáře. Nejdražším gólmanem z české ligy dosud byl Petr Čech , který do francouzského Rennes v roce 2002 odcházel za 4,6 milionů liber (cca 117 milionů korun).

Dúbravka dorazil do Sparty před aktuální sezonou z Liberce jako volný hráč a jediným tehdejším nákladem Pražanů byl podpisový bonus přibližně 8,5 milionu korun.

Slovenský brankář Martin Dúbravka v dresu Sparty
Slovenský brankář Martin Dúbravka v dresu Sparty

SESTŘIH Premier League: Newcastle - Chelsea 3:0. Dúbravka udržel čtvrtou nulu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud