Jan Podroužek
22. května 2018 • 13:23

Slavia druhá také na přestupovém trhu. Třeba Ekpai jí utíká do Plzně

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ubong Ekpai skončí v létě téměř na tuty ve Viktorii Plzeň, ne ve Slavii. Přitom „sešívaní“ ho chtěli první. To pravděpodobně znamená, že vršovickému klubu situace na trhu ujíždí. Podobně to může dopadnout i v dalších případech a na vině je nejistá situace kolem finanční síly čínského vlastníka CEFC, který se brodí v mnohamiliardových dluzích. Poslední kolo HET ligy sledujte ŽIVĚ na iSport.cz>>



Co potkalo CEFC, tedy převzetí představenstva její evropské pobočky a aktiv finanční skupinou J&T, nemá co dělat se sportem. Tedy nemíchá se do fungování a rozvoje Slavie, která pod čínskou společnost spadá. Tak chápe většina médií a veřejnosti překotné události minulého týdne, ovšem částečně to není pravda.

Za normálních okolností by totiž už nyní Slavia aktivně úřadovala na hráčském trhu. Jenže to se neděje vyjma pozorovatelské činnosti a analýz různých fotbalistů, kteří by přijít mohli. Jenže nepřicházejí.

A to i přesto, že už od zimy existuje poměrně rozsáhlý seznam hráčů, které by sportovní ředitel Jan Nezmar milerád dovlekl do Edenu.

Poslední kolo HET ligy sledujte v sobotu od 16:00 ŽIVĚ na iSport.cz>>

30. kolo HET ligy sledujte na iSport.cz 30. kolo HET ligy sledujte na iSport.czFoto Koláž iSport.cz

Informace kolem finanční situace klubu jsou takové, že momentálně není dlužný na platech stávajícího kádru nebo realizačního týmu. Tady se vše zdá být v pořádku.

Problém ovšem vzniká tam, kde sportovní úsek potřebuje jednat. Chybí totiž volné peníze na okamžité manévrování na trhu, na přestupové dostihy.

Tak například: Ubong Ekpai, záložník Zlína, už byl jednou nohou ve Slavii v zimě. Na poslední chvíli přestup shořel, přesto si u něj Nezmar udělal znaménko, že ho tedy získá až v létě.

Inventura mistrovské Plzně: Kdo bude dál oporou? Kdo je na odchodu?>>>

Situace se ovšem během jarní části sezony, konkrétně minulý týden, zkomplikovala. Nejprve vylezla informace, že Ekpai už je dohodnutý s Viktorií Plzeň i navzdory tomu, že Slavia měla mít nad budoucností nigerijského záložníka kontrolu. Ovšem byla jen zdánlivá.

Sparta - Zlín: Studená sprcha pro Spartu - Ekpai hlavou zblízka snižuje na 1:2
Video se připravuje ...

Zatímco Viktoria rychle jednala, až se dohodla, „sešívané“ tyhle manévry zcela minuly. A i když disponovali informací, že jim Ekpai utíká na západ, nešlo s tím nic dělat.

Příslib dobré budoucnosti a finanční jistoty ústy manažerů státního podniku CITIC Group, který převzal před časem 49 procent akcií CEFC, sice těší vedení Slavie, ovšem to stále nemá k dispozici takové peníze, aby se mohlo pustit do budování kádru na příští sezonu.

A Ekpai nemusí být jen jedním fotbalistou, který červenobílým frnkne...

Zájmy Slavie a Viktorie se totiž podle informací deníku Sport protínají i ve jménech jabloneckých opor Michala Trávníka a Jaroslava Zeleného.

Co se jich týče, bude záležet i na postoji šéfa Severočechů Miroslava Pelty. Jak už se před časem vyjádřil, pokud nedosáhne s mužstvem na účast v evropských pohárech, pustí se do výprodeje.

Jestli mu ale přitečou miliony z UEFA, což vypadá dost reálně vzhledem k tomu, že Jablonec si minimálně třetí místo udrží... Pokud vyhraje nad Slováckem, zůstanou Trávník se Zeleným v Jablonci, anebo odejdou pouze díky sumě, která se při přestupech z českého do českého klubu šplhá do historicky nejvyšších hodnot.

Říká se, že za Trávníka by mohl chtít Pelta až od padesáti milionů korun výš...

Tomu všemu Slavia zatím ale jen přihlíží a čeká, až se bude moci rozmáchnout.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Jablonec 1:3. Rozhodla kanonáda v prvním poločase
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud