25. května 2018 • 13:40

Z Vaclíka je naskok sparťan. Co říká na gólmany a kdy se hecuje s parťákem?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po čtyřech letech nezakončil sezonu ligovým titulem, což ho pochopiteklně mrzí. Tomáš Vaclík si ale i tak odškrtává další úspěšnou sezonu, s Basilejí to dotáhl až do osmifinále Ligy mistrů, kde vypadl s našlápnutým Manchesterem City. Český gólman nezapomíná ani na Spartu, kde působil před odchodem do ciziny. Po skočnení sezony ve Švýcarsku si 29letý gólman zatrénoval na Letné, aby se udržel v kondici před reprezentačním soustředěním v Rakousku.



Vaclík si zatrénoval po boku fungující trojice gólmanů, chválil práci zimní posily Florina Nițy. „Myslím, že tenhle post má Sparta vyřešený. Klobouk dolu před Florinem, jak se po svém příchodu okamžitě sžil s týmem a zapadl do základní sestavy. Podle mě je to velmi kvalitní brankář,“ okomentoval na webu sparta.cz.

Výsledky letenského klubu stále pečlivě sleduje. "Občas se dívám na celé zápasy, když je nestihnu, doháním to alespoň v sestřizích. Sledujeme to společně s Markem Suchým a občas, hlavně před derby, se i hecujeme. Na to jarní jsme se spolu dívali, první poločas mlčel Marek, ve druhém jsem zase neměl co říct já," usmál se Vaclík.

Za sebou má sezonu, která pro Basilej porpvé od roku 2009 neskončila titulem. "Měli jsme v sezóně dvě období, kdy se nám nedařilo. Zato Bern neměl žádný výpadek, zvítězili zaslouženě. My jsme aspoň nechali dobrý dojem v Lize mistrů, kde jsme zvládli skupinu a pak vyhráli na hřišti Manchesteru City," pochvaloval si úspěšné tažení v nejprestižnější evropské klubové soutěži.

Český gólman, kterého čeká příští týden reprezentační soustředění v Rakousku, už přemýšlí o své budoucnosti. "V klubu se mi líbí, mám tam dlouholetou smlouvu a navíc už jsem si ve Švýcarsku udělal jméno. Ale samozřejmě ve mně pořád je touha vyzkoušet si jednu z těch pěti nejlepších lig Evropy a zjistit, jestli bych na to měl," připustil.

Po akci s národním týmem čeká Vaclíka dovolená a návrat do Švýcarska, kde načne už svou pátou sezonu. Cíl bude jednoznačný - vrátit do Basileje titul a pokusit se prokousat do Ligy mistrů, kde švýcarské mužstvo začne ve druhém předkole náročné kvalifikace.

Kanonýr David Lafata končí. Podívejte se na jeho kariéru v kostce
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Olomouc 1:0. Lafata se rozloučil výhrou, gól dal Šural
Video se připravuje ...

Lafata: Pro tyhle chvíle jsem hrál fotbal. Jsem rád, že končím na vrcholu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud