19. května 2015 • 10:17

Jsme zpět! Sigma Olomouc se vrací mezi fotbalovou elitu

Autor: zuz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

O návratu Sigmy Olomouc do Synot ligy bylo rozhodnuto už po zápase v Pardubicích. Hanáci porazili soupeře 2:1 a zahráli opravdu skvělý fotbal. Po roce se tak Olomouc vrací mezi nejlepší. Nebyl to rok, na který by chtěli hráči vzpomínat. Potupný sestup z nejvyšší soutěže bude velkou černou skvrnou v historii klubu.



Na začátku sezony se olomouckým fotbalistům příliš nedařilo. Ani po dvojí trenérské výměně si neudržela prvoligové členství. V úvodu sezony vedl Hanáky Martin Kotůlek, kterého po 13. kole nahradil Zdeněk Psotka. V posledních čtyřech kolech byl dočasným trenérem sportovní manažer Ladislav Minář. Pro Sigmu to bylo velmi špatné období. Pád do Národní fotbalové ligy s sebou nesl i úbytek financí. Hráčům se snížily platy a celková frustrace rostla. Byl to začarovaný kruh.

S příchodem trenéra Leoše Kalvody se vše změnilo. Sigma se zvedla z fotbalového dna a vrátila se do hry. Hanáci ukázali, že na postup mají a dokázali se vrátit zpět mezi fotbalovou elitu. Po udržení hokejové extraligy, tak mají fandové olomouckého sportu další důvod k radosti.

Ale i když má hanácký tým svůj postup do první ligy jistý, předposlední domácí zápas s Karvinou, který se odehrál na Andrově stadionu byl slabší. Takto by prvoligový fotbal vypadat neměl. Celé utkání bylo utahané a postrádalo elán předchozích dvou zápasů.

Svěřenci Leoše Kalvody se nechali ukolébat už jistou vidinou návratu a za celý zápas předvedli poloviční výkon. "Motivace už je trošku těžší. Ale i tak chce člověk hrát. Já jsem třeba teď čtyři zápasy nehrál, tak jsem se na to těšil. Bohužel to nedopadlo, tak se nedá nic dělat," řekl kapitán Jan Rajnoch.

Zaváhání domácích se ukázalo v 15. minutě, kdy první branku střelil za Karvinou Matěj Fiala. Sigma odpověděla v 21. minutě. Na 1:1 vyrovnal Jakub Plšek. V 58. minutě Hanáci zvýšili skóre na 2:1 střelou Václava Vašíčka. Do konce zápasu se zdálo, že Sigma vedení udrží a bude slavit vítězství. V 90. minutě, ale vypálil Erik Puchel míč do hanácké branky a vyrovnal na 2:2. Zápas tak skončil remízou.

"Myslím, že jsme se v sobotu přesvědčili o tom, že všeho moc škodí. Máme ještě dvě kola, náš cíl je samozřejmě první místo," řekl po zápase s Karvinou Rajnoch.

I když Sigma ve fotbalové národní lize jasně předčila všechny soupeře a předvedla skvělý výkon, v první lize bude muset pořádně zabojovat. Klub čeká ještě spousta práce. Je potřeba posílit tým, zvýšit rozpočet a hlavně získat zpět důvěru fanoušků, aby přišli znovu podpořit své mužstvo do ochozů. „Je třeba posilovat. Všude. Nějaká jména v hlavě samozřejmě mám, ale odvíjí se to vše od ekonomiky klubu. Hráči z ligy, kteří jsou pod smlouvou a chtěli by přijít, jsou dost drazí,“ řekl trenér Kalvoda.

Držme Sigmě palce, aby se poučila ze svých chyb a navázala na své předchozí úspěchy.

Témata: 
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud