25. května 2015 • 17:49

NHL je pro Červenku lepší, neměl utíkat, tvrdí agent Svoboda

Autor: zuz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejista Roman Červenka skončil v ruské KHL. O dalším působení reprezentačního útočníka zatím jasno není, ale je možné, že se vrátí zpět do NHL. To by mu doporučoval i agent Petr Svoboda, který v zámoří zastupoval spoustu hráčů ze zlaté generace.



Podle mnohých expertů byl předloňský rychlý úprk Romana Červenky z Calgary do movitého Petrohradu špatnou volbou. V tom má jasno i známý agent Petr Svoboda.

„V KHL se hraje jinak, tolik se netrénuje, více se jenom hrají zápasy, cestuje se. Myslím, že jsem ho předtím viděl hrát lepší hokej,“ vyjádřil se Svoboda v exkluzivním rozhovoru pro Nedělní Sport.

Červenka se rozhodl odejít do KHL jen po roce svého působení v NHL. Spousta lidí mu jeho krok vyčítala a označila ho za předčasný. „Byla chyba, že se vrátil,“ řekl Svoboda. „Myslím si, že na to měl, aby tam zůstal. Měl si to více vykousat, stejně jako většina hráčů. Měl na to, aby si tam vydobyl lepší pozici.“

Mistr světa z roku 2010 ale nebyl s působením v Petrohradu spokojený a hned po skončení klubové sezony naznačoval, že nejspíš změní dres. Návratu do NHL se nebrání. A teď se mu nabízí příležitost ukázat, že do nejkvalitnější soutěže světa patří.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud