29. června 2015 • 14:40

Kluby NHL jsou z novinky v prodloužení nadšené

Autor: Jan Pechánek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nikoliv zmenšení betonů, či zvětšení branek. Aby v NHL padalo více gólů, od nové sezony se bude hrát prodloužení pouze ve třech hráčích na každé straně. Fanoušci se tak mohou těšit na veliký počet šancí a snad i na více vstřelených branek. Samostatných nájezdů na konci zápasu by mělo výrazně ubýt. 



Rada guvernérů NHL rozhodla o úpravě v pravidlech, v další sezoně se bude hrát prodloužení pouze ve třech hráčích na každé straně. Jediní, kdo změnu neuvítají, budou zřejmě jen brankáři. Ti totiž budou muset čelit pravidelným přečíslením a v pětiminutovém nastavení mnohem více střelám, než tomu bylo doposud.

„Uvidíme šanci za šancí, brankáři si leccos vytrpí. Pro ostatní to ale bude vzrušující,“ řekl pro nhl.com po schválení bývalý brankář NHL Ron Hextall.

Nabízejí se nové taktiky, útočníci by se měli činit. A hodně. Tato změna je totiž v zámoří jednou z nejvýraznějších za poslední roky. Generální manažer Detroitu Ken Holland také prozradil, co vedlo všechny šéfy klubů ke schválení. „Rozhodli jsme o tom jednomyslně. Chceme, aby se zápasy rozhodovaly už v základní hrací době.“

V posledních měsících se hovořilo dokonce o zvětšení branek. Tahle varianta by však byla schválena až v opravdu zoufalé situaci. „Fanouškům se nové pravidlo bude líbit. V AHL podobný formát už je a funguje“ potvrzují Hollandova slova ostatní manažeři.

„Diváci milují nájezdy, ale pokud se bude hrát prodloužení tři na tři, bude to pro ně ještě lepší,“ upozorňuje Joe Sakic, legenda NHL a současný generální manažer Colorada Avalanche.

A jak to bude, když se v prodloužení bude vylučovat? V případě oslabení jednoho týmu se z řad druhého přidá na hřiště jeden hráč. Bude se tedy hrát standardně - čtyři na tři. Při dvojnásobném oslabení si zvýhodněný tým vyzkouší přesilovku pěti proti třem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud