20. dubna 2016 • 18:45

Skvělý nápad! Na Bolta za „rekordní“ cenu vstupenek

Autor: Alice Štefanisková
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co mají společného světový rekord v běhu na sto metrů a cena vstupenek na světový šampionát v atletice? Číslo 9,58. Je to čas, který zaběhl Usain Bolt před sedmi lety v Berlíně na své oblíbené trati. A také je to cena lístku, kterou zaplatí děti za zhlédnutí pravděpodobně posledního vystoupení jamajského velikána.



Organizátory napadlo Boltův rekord spojit i se šampionátem v Londýně 2017. Devětadvacetiletý sprinter je ve světě atletiky obrovským fenomén. Originálním reklamním tahem chtějí pořadatelé přilákat více mladých atletických fanoušků na stadiony a ukázat jim tak krásu tohoto sportu. „Vždy jsem říkal, že děti jsou budoucnost,“ chválil organizátory Bolt v listu Daily Mail.

Myšlenkou je nadšený. O to víc, že se zřejmě chystá ke svému poslednímu šampionátu. A kdo by nechtěl vidět šestinásobného olympijského zlatého medailistu při jeho rozlučkové show.  Cena „World record“ lístku 9,58 liber (cca 320Kč) je příznivá. Klasické vstupné pro dospělého začíná na £20, což v přepočtu činí cca 680Kč.

Bolt není jediný, který se může chlubit svými „World record tickets“. K prodeji mají organizátoři připravené i další sběratelské poklady. Cena vstupenky 12,91 liber odkazuje na rekord Colina Jacksona v disciplíně 110m překážek. Částka 18,29 liber je odrazem nejlepšího výkonu trojskokana Jonathana Edwardse a 52,74 liber připomíná úspěch překážkářky na 400m Sally Gunell.  Všechny lístky půjdou do prodeje od 1. srpna 2016. 

Podívejte se na finálový závod Usaina Bolta na mistrovství světa
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud