25. května 2016 • 18:00

Desátý ročník PB Středočeského poháru zahájil slavnostním odpalem Šebrle

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve středu, 28. května, se na hřišti GC Mstětice uskutečnil jubilejní desátý ročník PB Středoškolského poháru. Jedné z vrcholných akcí juniorského golfu udělila Česká golfová federace od letošního roku právo užívat titul Mezinárodní mistrovství České republiky středoškolských družstev. Soutěž zahájil slavnostním odpalem olympijský vítěz Roman Šebrle, putovní pohár si za vítězství v soutěži odváží družstvo A z PB - Vyšší odborné školy a Střední školy managementu, s.r.o.



Na start hlavní soutěže se nakonec postavilo 24 středoškolských družstev. Družstva hrají systémem na rány bez vyrovnání se dvěma nejlepšími výsledky na každé jamce.

Po slavnostním nástupu všech družstev, uvítacím proslovu organizátorů a po zaznění české státní hymny zahájil soutěž slavnostním odpalem patron letošního ročníku, olympijský vítěz a profesionální golfista, Roman Šebrle. Nad soutěží převzal záštitu i v letošním roce Český olympijský výbor.

Na prvním místě a putovní pohár si odváží družstvo A z PB - Vyšší odborné školy a Střední školy managementu, s.r.o. ve složení Martin Zíka, Michael Sidor a Michaela Kulhánková s vynikajícím výsledkem 141, tedy 3 rány pod par hřiště. Na druhém místě skončilo Gymnázium Bohumila Hrabala Nymburk a bronz si odváží Gymnázium Oty Pavla z Prahy Radotína.

Nejlepší individuální výsledek, 72 ran, tedy v paru hřiště, zahrála Jana Melichová z GC Erpet, reprezentující bronzové družstvo Gymnázia Oty Pavla.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud