11. října 2016 • 10:21

Mladá krev a tradičně i Lukeš s Hüblem. Litvínovu se daří!

Autor: Jan Pechánek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nabírají formu. A vítězí! Hokejový Litvínov začal sezonu třemi porážkami ve čtyřech utkáních a neprožíval úplně dobrý start do nového ročníku Tipsport Extraligy. Jenže Severočechy to spíše nabudilo - v následujících sedmi utkáních odcházeli poražení jen jednou. A to se suverénním Brnem, které zatím v každém zápase bodovalo. Verva je navzdory očekávání pátá, Litvínov zvítězil už počtvrté v řadě.



Po první pětině základní části Litvínov překvapuje solidními výkony, stoupající formou a hlavně počtem bodů. Tým kapitána Michala Trávníčka už jich má patnáct, což staví předloňského držitele titulu do parádní pozice, znamenající páté místo. Cenné výhry s Plzní, Hradcem Králové, Vítkovicemi a Mladou Boleslaví podpořila i ta poslední nad pražskou Spartou, která o dva dny dříve rozstřílela Mladou Boleslav 9:0. A moc se nečekalo, že Sparta ztratí všechny body zrovna s Litvínovem. Přesto se tak stalo.

„Výhry jsou samozřejmě parádní, ale vůbec to nepřeceňujeme,“ řekl Robin Hanzl pro klubový web po včerejším zápase. Ale neskrýval nadšení. „Víc chodíme do brány, víc střílíme, máme asi i o trochu víc štěstí, že nám to tam padá, paráda! Je to však stále jenom start sezony,“ klidnil nakonec situaci Hanzl, který se na poslední výhře podílel jednou přesnou přihrávkou.

Litvínov - Sparta: František Lukeš překonal střídajícího Novotného, 5:1
Video se připravuje ...

Litvínov neválcuje soupeře tak, jako před dvěma lety, přesto je hra Vervy napohled aktivní, bojovná a účinná. Góly střílí nejen tradiční dvojice Viktor Hübl a František Lukeš, ale také mladá krev. Dvě branky má na kontě dvacetiletý Josef Stříbrný, stejně tak i Kristian Reichel . K tomu se v posledním zápase trefil premiérově i Martin Hanzl, bratr zkušenějšího Robina, který zaskakuje za nemocného Rostislava Martynka. Toto mladé trio pomohlo k pátému místu Litvínova devíti kanadskými body. Tým má navíc podporu i v bráně - Jaroslav Janus se může pyšnit pátou výhrou v řadě.

„Jsme rádi za produktivitu, ale v posledním utkání i za obrovskou bojovnost v oslabení. A šestým hráčem jsou samozřejmě naši fanoušci, kteří nám umí připravit špičkovou kulisu,“ dodal po zápase se Spartou spokojený Radim Rulík, trenér Severočechů.

V pátek Litvínov čeká další zápas s Libercem. Trápící se soupeř vyhrál z posledních pěti zápasů jen jednou a potřebuje nutně zvítězit. Zápas posledních dvou mistrů začne v 17:30.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud