23. června 2017 • 14:00

Šéf UFC skupuje pozemky a staví si obří sídlo v Las Vegas

Autor: Ondřej Horák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Člověk by si měl užívat života. Mít odhodlání, čas a trochu financí. A pokud byste opravdu nevěděli jak, vezměte si příklad z šéfa UFC, Dana Whita. Ten to totiž umí a pro život si našel ideální koníček. Skupovat pozemky v Las Vegas a postupně si tak tvořit obří residenci.



Jde si za snem a tak by to mělo být. Dana White, aktuální šéf UFC, zajišťuje přestupy zápasníků k novým majitelům a stará se o jejich konta. Starosti střídá oblíbeným, avšak trochu nezvyklým hobby, jemuž se v posledních letech dost věnuje. Sídlo, které má White v luxusní části západního Las Vegas rozšiřuje o další pozemky, které jsou hlavní parcele přilehlé. Za necelý rok koupil dokonce tři.

Za život si Dana vydělal pořádný obnos peněz. Díky svému obdivuhodnému čichu pro byznys, dokázal povznést UFC na nesrovnatelně lepší úroveň, než jakou měla kdysi, a prodat ji agentuře WMF-IMG za neuvěřitelných 94 miliard korun. Přičemž v roce 2001 ji se společníky koupil za 47 milionů korun. Svoje místo však neprodal a zůstal tak nadále prezidentem, a tato dohoda mu přinesla v přepočtu přes 7 miliard korun. To už je slušný balík na šťastný život.

Starosti s velkým množstvím majetku mu musí zákonitě způsobovat problémy. Paradoxně to tak ale vůbec není, protože jediné neshody má totiž jenom se sousedy. Kvůli stížnostem na hluk ze zahradního bazénu a tobogánu už musel zaplatit pokuty za skoro 60 tísíc korun. Ano, pro své blízké udělá opravdu hodně. Od zmíněného tobogánu na zahradě, až po tuny sněhu, které nechal své rodině do rozpáleného Las Vegas dovézt, aby jim navodil ty správné bílé Vánoce.

Dana White vlastní čisté jmění ve výši 11 miliard korun. Na co si ale buduje své obří impérium, není jasné. Možná chce nechat postavit sídla pro členy rodiny. Pro manželku Anne a děti.

Bude zajímavé osmačtyřicetiletého podnikatele pozorovat, co s penězi a parcelami udělá. Třeba je využije ke stavbě nového stadionu, na kterém se budou odehrávat nejsledovanější šampionáty a ty největší show, které on prostě umí dělat.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud