Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Takhle se hrával fotbal v Liverpoolu: Chceš na hřiště? Musíš chlastat!

Autor: jík

Chlast a holky! Takhle to podle drsňáka Neila Ruddocka (44) vypadalo v 90. letech ve fotbalovém Liverpoolu. Kdyby však dnes někoho nachytali pod vlivem alkoholu, neškrtl by si.

„Ronaldo a spol. jsou příliš disciplinovaní. Pokud člověk nechlastal, za Liverpool prostě nehrál,“ prozradil »Břitva«, jak se Ruddockovi říkávalo. Přezdívka se k němu hodí, kolik jen sejmul protihráčů. Třeba Andymu Coleovi v roce 1996 přerazil obě nohy.

S nikým se nemazlil, jen se ženami

„Nechtěl jsem ho tak tvrdě vzít, ale taky jsem nemohl dopustit, aby kolem mě někdo prošel. Podobně bych hrál i na Ronalda,“ předestřel svou taktiku muž, jenž se s nikým moc nemazlil. Maximálně po nocích s kráskami.

V Liverpoolu měli svoji kulturu pití

Chlapík, jenž jen za »Reds« odehrál 152 zápasů, je rád, že má svou kariéru za sebou. „Kluci sice vydělávají obrovské peníze, ale neužijí si je. Nemohou zajít ani do klubu. Já tvrdě trénoval, tvrdě hrál, ale taky tvrdě kalil. My měli svou kulturu pití. A kdo ji nedodržoval, v Liverpoolu byl vyvrhel,“ smál se Ruddock. Každé úterý se vyráželo ven, a do »mrtva«. „Pro mě existovalo jedno pravidlo, dva dny před zápasem neřádit,“ vysvětlil. No, v téhle divoké době by mnozí dnešní fotbalisté neuspěli.