Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kvitová se trápila kvůli příteli: ROZCHOD... a teď druhý pokus

Autor: as

Prohrává kvůli lásce! Tenistka Petra Kvitová (23) má trable v soukromí. Před časem se rozešla se svým přítelem Adamem Pavláskem (18), ale teď se oba snaží rozbitý vztah zase slepit.

 Kvitová je jen stínem šampionky, která předloni vyhrála Wimbledon a útočila na post světové jedničky. Teď prohrává se soupeřkami, které by normálně vypráskala z kurtu – jako teď v sobotu v grandslamové Paříži s Američankou Hampton.

Rozchod

Příčina jejích mizerných výsledků? Láska! „Nedávno se s Adamem rozešli a dost ji to vzalo,“ potvrdila Blesku jedna z českých tenistek. Mnohé naznačil v Paříži i Kvitové trenér David Kotyza.

„Pro Petru je hrozně důležité mít spokojený život i mimo tenis. Potřebuje mít čistou hlavu, a tu v poslední době nemá,“ povzdychl si.

Láska vs. kariéry

Důvod krize vztahu s Pavláskem? Jejich sportovní kariéry lásce zkrátka nepřejí, vídají se jen zřídka. „Každý máme své turnaje a program, takže se moc nedá naplánovat, kdy se sejdeme. Uvidíme se zkrátka zase někdy v Prostějově...“ popisovala nedávno Kvitová se smutkem v hlase.

Adam právě teď prožívá klíčové období přechodu mezi muže. Za rok se na žebříčku vyšplhal z 922. místa na 414., čekají se od něj velké věci. Musí makat, ne dělat Petře garde.

Krizi překonali

Teď se ale blýská na lepší časy! „Petra i Adam dělají všechno pro to, aby svůj vztah zase slepili. Věří, že to zvládnou,“ řekl zdroj Blesku. „Pro mne je důležité vědět, že i když prohrajete, někdo tam pro vás je. To pak hraju líp,“ prozradila Kvitová. Takže pozor, šampionka se vrací! Za tři týdny ve Wimbledonu už to zase bude vítězná smršť!

Petra Kvitová skončila na Číňance Li Na
Petra Kvitová skončila na Číňance Li Na