Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Jsem David Luis! Obránce Chelsea David Luiz má ve fotbale dvojníka

Autor: pta, iSport.cz

To je podoba. V Brazílii objevili dvojníka obránce Chelsea Davida Luize. Oba fotbalisté mají téměř totožná jména, kudrnaté vlasy, oba jsou obránci a oblékají ve svém klubu modrý dres. Jenže David Luis narozdíl od svého "dvojčete" působí až v brazilské druhé lize.

Vypadají téměř k nerozeznání. Přesto jsou mezi brazilskými obránci Davidem Luizem a Davidem Luisem rozdíly. A to nejen v posledním písmenu jejich příjmení. Tak především - hrají na jiné úrovni. Zatímco Luiz už se prosadil v anglické Premier League, patří mezi opory Chelsea nyní se připravuje s brazilskou reprezentací na začátek Poháru FIFA, méně slavný Luis působí jen v druholigovém klubu Galicia.

Luisovým snem je jednou potkat na hřišti svůj slavnější vzor. „Znám ho jenom z televize, ale kdykoliv se někde objevím, lidé mi ho připomínají,“ řekl pro brazilský list Globoesporte. Luis je přesvědčený, že by si na trávníku nepřekáželi. „Já jsem levonohý, on pravonohý. Tahle spolupráce by mohla být skvělá. Kdo ví, třeba to jednou vyjde.“

David Luiz se trefil parádním způsobem
David Luiz se trefil parádním způsobem