Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Co ty na to, Františko? Fešáci z Plzně vyfasovali na Ligu mistrů nové obleky

Autor: lel

Fotbalisté Viktorie Plzeň oblékli nové barvy. Fanoušci se bát nemusí, červeno-modré dresy zůstávají, mění se ale ošacení pro formální příležitosti. Fotbalisté jediného českého účastníka Ligy mistrů budou v nové sezoně milionářské soutěže na zápasy s CSKA Moskva, Bayernem Mnichov a Manchesterem City létat vyparádění v nových oblecích.

"Odpovídají současným trendům světové módy. Viktoriání se v nich mohou směle měřit se špičkovými evropskými kluby," pěje oslavné ódy na nové formální odění fotbalistů Plzně Roman Hanus, šéf krejčovství Al Piano, které obleky pro Ligu mistrů ušilo.

"Plzeňští hráči budou oděni do blazerového saka, bleděmodré košile bez kravaty a do šeda lehce zbarvených kalhot se speciální teflonovou úpravou," píše se v klubovém prohlášení o módních změnách. Co by na takovou kombinaci asi řekla expertka Františka Čížková?

Parta trenéra Pavla Vrby nové obleky do akce nasadila už dnes ráno před odletem do Ruska. Z původní cesty do Moskvy je však výlet do Petrohradu, právě tam se totiž kvůli nevyhovujícímu trávníku na hřišti CSKA s moskevským týmem utká ve svém druhém zápase ve skupině D Ligy mistrů.

Fotbalisté Viktorie Plzeň se v Lize mistrů budou prezentovat novými obleky
Fotbalisté Viktorie Plzeň se v Lize mistrů budou prezentovat novými obleky

Dvaadvacet sad pro hráče doplní dvanáct pro realizační tým, vše se stihlo ušít za pouhých čtrnáct dnů. "Hráči mají navíc sako a kalhoty zevnitř opatřeny svojí jmenovkou a číslem," doplnil Hanus, jehož firma šila například i pro hokejisty Lva Praha nebo pražské Sparty.

"Pevně věříme, že nové obleky přinesou vedle pozitivního image také sportovní štěstí," řekl plzeňský tiskový mluvčí Pavel Pillár. Loni a předloni tomu tak bylo, pohárové ošacení od stejné firmy pomohlo k Viktorii k úspěchům na evropské scéně. Nyní jejich kouzlo Plzeňští vzývají napotřetí, zítřejší zápas bude pro případný úspěch ve skupině klíčový.