Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dojemné loučení Hamrlíka s hokejem: Kariéru zakončil líbačkou!

Autor: ps

Takový konec si přeje každý… Až z něho byl hokejista Roman Hamrlík (39), který v pondělí ukončil kariéru, úplně naměkko. Hala v Montrealu včetně hráčů i rozhodčích mu totiž dlouhou dobu ve stoje tleskala. Zlínský rodák vše zakončil líbačkou s kanadskou přítelkyní Cynthie. A promítali ji na kostce!

Hamrlík vždycky toužil zahrát si za Montreal, čtyři roky se mu to splnilo a dokonce tam uzavřel bohatou hokejovou štaci. Jak silný byl vztah mezi ním a fanoušky poznal v nočním zápase v Edmontonem, během něhož mu každý na stadionu vysekl obrovskou poklonu.

„Bylo to super. Neskutečné ovace, něco úžasného. Málem jsem se rozbrečel,“ přiznal deníku Sport Hamrlík, který svoje dojetí schovával za nesmělý úsměv. Fanouškům stačil jen zamávat.

A jaká byla Hamrlíkova kariéra? Do Montrealu přišel v roce 2007 a jeho první zápas za Canadiens byl zároveň jeho tisícím v NHL. V dresu tradičního klubu pravidelně na ledě trávil přes 22 minut, překročil tam i mety 1100, 1200 a 1300 utkání v zámořské lize. Za celou dobu tam vynechal jen šestnáct.

Ačkoli je to přes tři roky, co odtud odešel, v Montrealu má dodnes zázemí a fanoušci na něj rozhodně nezapomněli.